Waarom is de heilige Antonius heilig ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat door zijn eenvoudige, heldere wijze van het uitleggen van het evangelie velen de weg naar het geloof vonden. In 1231, tien jaar nadat hij intrad bij de Minderbroeders sterft Antonius in Padua. Extreem snel, binnen een jaar na zijn overlijden, wordt Antonius van Padua heilig verklaard.

Bronnen:
http://www.isidorusweb.nl/asp/default.asp?...

Omdat hij naar Noord Afrika trok om het geloof te verspreiden onder. veel mensen vonden door zijn toedoen de weg naar het katholieke geloof.

Hij is heilig verklaard omdat hij "goed geleefd" heeft, volgens de regels van het geloof. "Heilige" is een titel die in het christendom wordt toegekend aan personen die bijzonder rechtschapen en gelovig hebben geleefd, en in de hemel zijn. In een aantal kerken spelen heiligen een grote rol, in andere kerkgenootschappen is dat niet zo. http://nl.wikipedia.org/wiki/Heilige_(christendom) http://nl.wikipedia.org/wiki/Antonius_van_Padua

antonius is niet heilig. hij is heiligverklaart maar dat is een theologische aanname die bijbels niet te staven is. het eerste probleem ligt in degene die een persoon heilig verklaart: de paus. deze theologische aanname ligt dus nog voor de aanname dat een mens die de paus verkiest heilig zou zijn. dat de paus de plaatsvervanger van God op aarde is is niet bijbels maar een aanname die net net als de kinderdoop en drieenigheid in de protestante kerk geen bijbelse grond heeft.

Antonius van padua was een theoloog en kerkleraar. Hij vertrok naar Noord-Afrika om daar het christelijke geloof te verbreiden onder de moslims. Later deed hij dit in frankrijk en Italië en door hem hebben veel mensen zich in het katholieke geloof gevonden. Hij werd tot priester gewijd en op last van Franciscus van Assisi doceerde hij theologie aan zijn medebroeders. Nog geen jaar na zijn dood werd hij door Paus Gregorius IX heilig verklaard. Hij is de patroonheilige van; de gevonden voorwerpen, het huwelijk, vrouwen en kinderen, armen, mijnwerkers, bakkers, verliefden, reizigers, pest en koorts en van de Franciscanen.

Als je iets leeft over zijn leven, was het in ieder geval een bijzonder mens. De heiligverklaring in de RK kerk, heeft oorspronkelijk geen andere betekenis dan mensen met een voorbeeldfunctie te benoemen. Later werden de heiligen in de gebeden aan geroepen. Binnen het Protestantisme bestaan geen heiligen. Wel bijzondere mensen, zoals Luther en Calvijn, en Abraham Kuyper en zo zijn er nog veel meer. De mensheid heeft behoefte aan goede voorbeelden. De KRO, bovenstaande indachtig, is een aantal jaren geleden met het onderwerp Helden aan het werk geweest. Uiteindelijk zijn de Helden van deze tijd, de Heiligen van vroeger tijden. Als je sommige RK-dingen ontdoet van het magische en vrome sausje, blijven er algemeen-menselijke zaken over.

een persoon word heilig verklaart als hij 2 wonderen heeft verricht. Na 1 wonder wordt er iemand zalig verklaart, het gebeurt niet veel dat iemand heilig wordt verklaart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100