Wie heeft er een goede site met info over keizer augustus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan je toch allemaal makkelijk op Internet vinden Duco: Wie is Keizer Augustus? Keizer Augustus is in het jaar 63 v. Chr. in Rome geboren. Hij kreeg bij zijn geboorte de naam Gaius Octavius. Hij was een achterneef van Julius Caesar die hem geadopteerd heeft. In 45 v. Chr. heeft Caesar hem aan zijn testament toegevoegd. Vanaf dat moment heet hij Gaius Julius Caesar Octavianus. Gaius Octavianus is 76 jaar oud geworden..

uitgebreide informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Imperator_Caesar_Augustus kort, goed leesbaar, en legt verbanden met die tijd http://www.scholieren.com/werkstukken/16875 alleen de hoofdzaken: http://www.greut.nl/data/html/augustus.html nog korter, en simpel uitgelegd: http://www.surfspin.nl/augustus.html tijdlijn: http://library.thinkquest.org/22866/Dutch/Tijdlijn.html plaatjes: http://www.google.nl/images?hl=nl&safe=off&q=keizer+augustus+plaatjes&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=r5GLTZzqA86gOvqwmaAO&ved=0CCsQsAQ&biw=820&bih=564 Doorklikken op de plaatjes geeft ook veel info! Succes!

Een goed boek over augustus is het gelijknamige boek van Anthony Everitt. Hij schrijft erg levendig en verteld ook veel over de mensen om hem heen. Zoals: Vipsanius Agrippa Julius Ceasar Marcus Tullius Cicero Tiberius Dit boek is het tweede deel van een drieluik Cicero, Augustus en Hadrianus. Is dan wel geen site maar kon het eigenlijk niet laten om een goed boek aan te prijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100