Wat betekent "Zip-it" tegenwoordig? is de uitdrukking veranderd?

Ik weet niet beter dan dat het staat voor : houd je mond! of eventueel zelfs kop dicht! en dat is een nuance verschil , maar is dat wel zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zip-it of Zipit is een bekende aanduiding voor tassen die te herkennen zijnaan de manier van waarop zij gesloten worden. Het zijn allemaal tassen die met een ritssluiting (een zipper of zipfastener) worden gesloten. http://zipit.gigagadgets.be/ http://zip-it-tassen.nieuwplaats.nl/ Toegevoegd na 2 minuten: De uitdrukking Zip-it kan dus voor alles gebruikt worden als men wil dat men iets sluit. Staat de kast open? Zip-it Kraan niet goed dichtgedraaid? Zip-it Blijft iemand alsmaar door praten? Zip-it (sluit je mond) Toegevoegd na 6 minuten: Blijft iemand alsmaar doorzeuren en er wordt luid geroepen "ZIP-IT" dan betekent het ook echt wel: houd je kop, dus iets meer dan mondje dicht.

"Zip it" is kort voor iets dichtritsen. (zipper=rits) In letterlijke vorm een rits. https://www.youtube.com/watch?v=Z3scpFrfkRc In figuurlijke vorm je mond http://manwifeanddog.com/wp-content/uploads/2011/10/zip-your-lips.jpg Of in digitale vorm het in elkaar "ritsen" van bestanden (Winzip) https://www.iconfinder.com/icons/296278/archive_compressed_document_file_rar_winrar_winzip_zipper_icon Denk aan ritsen van auto's zoals wij dat noemen, blokken lege ruimte worden opgevuld met blokken data zodat de bestand kleiner worden. Een product dat ook de naam Zip-it heeft hier: http://zipitclean.com/ Lijkt wat op een rits. Zo worden allerlei producten met een rits of ritsachtige beweging of functie "zip..." of "zip it" genoemd. Ook zijn er nog ziploc's, plastic zakjes met iets wat ook op een rits lijkt. https://en.wikipedia.org/wiki/Zipper#Air_and_water_tightness Toegevoegd na 6 minuten: Zoals je ziet komen er steeds meer betekenissen aan zip it. Eerst een rits toen je mond toen een bestand, nu zelfs een drainage. Maar het slaat dus altijd terug op rits of ritsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100