Wat is een goed boek voor een meisje van acht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heksje Lily.... ook verschillende filmedities. Erg leuke meisjesboeken

Kippenvel. Dat zijn echt leuke boeken voor als je klein bent. Toegevoegd na 34 seconden: Ik bedoel voor als je jong bent.

Er zijn diverse leuke boeken van Carry Slee 1992 - Verdriet met mayonaise 1994 - Confetti conflict 1995 - Ridder schijtebroek 1997 - Spijt 1998 - Pijnstillers 1999 - Afblijven 1999 - Meester Paardenpoep 2001 - Razend 2001 - Hokus Pokus... Plas!

Bronnen:
http://www.carryslee.nl/boeken.php?leeftijd=7
http://www.carryslee.nl/boeken.php?leeftijd=9

de serie van mees kees de serie van lena lijstje de serie van ezzie's dagboek en ook veel boeken van uitgever 'lijsters' Toegevoegd na 5 minuten: deze site is ook heel goed http://www.kinderboeken.nl/

Bronnen:
http://www.kinderboeken.nl/

Paul Biegel is een bekende kinderboekenschrijver. De dwergjes van Tuil is heel leuk. Maar ook het boek Ik wou dat ik anders was. Beide boeken zijn geschikt voor kinderen tot en met 9 jaar. Zowel voor jongens als meisjes.

Wat erg leuke boeken zijn voor die leeftijd zijn de boeken van Geronimo Stilton. De "schrijver" van dit boek is een muis die zijn avonturen beschrijft. De boeken zijn behoorlijk dik, maar erg kleurrijk en voorzien van veel plaatjes, maar ook genoeg teksten om te lezen. Het grappige van deze boeken is dat er ook geurvlakken in zitten zodat een kind niet alleen leest wat er gebeurt maar ook de geur kan ruiken van bijvoorbeeld trollenvoeten of elfjes.

Alle verhalen van Pinkeltje.

Pinkeltje, Negerhut van oom Tom, Alleen op de wereld, Disney verhalen (Robbin Hood, Bambi, Sneeuwwitje, Goofy etc.) Er is daar ook een heel dik boek van met plaatjes. Deze las ik dan op die leeftijd.

De wraak van de raaf. Tessa Krailing,Deltas Griezel Bibliotheek.1988. Ik heb het net gelezen, het is super spannend en geschikt voor acht- negenjarigen.

ik heb de boeken van guus kuijer altijd met erg veel plezier gelezen.

Ik vond sprookjes altijd helemaal te gek. en nog;)

De boeken van Roald Dahl, zoals de Heksen en Sjakie en de chocoladefabriek, de reuzenperzik. Ik zijn boeken altijd met veel plezier gelezen, het zijn leuke verhalen die je eigen fantasie prikkelen. Toegevoegd na 1 minuut: En Matilda natuurlijk! Dat gaat over een jong meisje dat gek is op lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100