Titel en auteur gezocht van een kinderboek

In de lagere school las ik eens (verplicht) een boek.Eerst leek het dom omdat het moest , maar ben het sindsdien blijven lezen in de lagere school.Ik lees tegenwoordig nog altijd maar wou nu graag het boek eens terug lezen.

Het boek gaat over een jongen die tegen zijn zin meegaat op vakantie met z'n ouders en een bevriend koppel.Het enige wat de jongen nog erger vind is dat de vervelende dochter van het andere koppel ook meegaat.Ze gaan ergens in zweden of finland op vakantie en de kinderen groeien naar mekaar toe en beleven een avontuur in verband met de zweedse of finse goden.

het enige wat ik nog weet is dat het een kinderboek is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar en dat het een vrouwelijke auteur is.Toen ik het boek las was het al een nog niet zo oud boekje ik ben nu 17 jaar dus denk wel dat het nog ergens te vinden moet zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misccien hebben ze het in die klas nog wel.

Vraag het eens bij aladin, de vraagbaak van de bibliotheek! Wil je het laten weten als je het gevonden hebt? Toegevoegd na 12 minuten: Hier nog een aantal handige internetsites voor je: http://www.boekenzoeker.org/8+/zoekformulier.asp http://books.google.nl/ http://www.zoekeenboek.nl/boeken-zoeken/ http://www.antiqbook.nl/boekenzoek/ (ook kinder en jeugdboeken)

Op wat voor soort lagere school zat je precies? Was dit een openbare school of bijvoorbeeld een bijzondere, zoals een vrije school? Als dat laatste het geval is, zou je namelijk via een specifieke uitgever kunnen zoeken (zoals Christofoor).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100