(Jeugd Roman) Wie weet de titel van dit boek?

Ik ben de titel van een van mijn favoriete boeken uit mijn jeugd vergeten. wie kan mij helpen!

Het boek speelt zich af na een nucleaire 3e wereldoorlog. Door deze nucleaire oorlog zijn de continenten op aarde verschoven, Europa, Azië, Amerika, vrijwel alle continenten op Groenland / Antarctica na, zijn veranderd in een grimmig, uitgedroogd landschap.

Groenland / Antarctica ( ik noem ze beiden op omdat ik mij niet meer kan herinneren welke van de 2 het was) is daarentegen van een ijskoude omgeving veranderd in een heel mooi, groen Scandinavisch-achtig landschap.

Een groepje overlevenden van de oorlog zijn per toeval tegen het continent aangelopen en zijn daar gaan settelen. Ze leven er zonder elektriciteit, gas, stromend water etc. De bevolking word bestuurd door vrouwen. Dit is omdat de mannen de schuld krijgen van de oorlog en mannen daarom ook geen leidersposities in de gemeenschap mogen hebben.

Op een gegeven moment in het verhaal komt er een groep "bandieten" per toeval het continent tegen met kwade bedoelingen.

Verder zal ik niet gaan vertellen want dan spoil ik het verhaal!
Is er iemand die dit verhaal herkent?

Mike

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doet me heel erg denken aan de boeken van Thea Beckman, de boekenreeks Kinderen van Moeder Aarde Reeks bestaat uit: Kinderen van Moeder Aarde (1985) Het helse paradijs (1987) Het Gulden Vlies van Thule (1989) http://nl.wikipedia.org/wiki/Kinderen_van_Moeder_Aarde Is dit wat je bedoelde?

Thea Beckman "de kinderen van Moeder Aarde" trilogie denk ik dat je bedoelt

Is dit niet de trilogie van Thea Beckman? - kinderen van Moeder Aarde - het Helse Paradijs - het Gulden vlies van Thule

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100