kan ik als middelbaar scholier overal gratis boeken lenen?

als scholier krijg je een biblioth. pasje voor de bieb in de stad waar je woont. maar als het boek dat je zoekt daar niet is . maar wel in de bieb van een ander dorp kan ik daar dan dat boek lenen. concreet: ik heb een pasje voor de bieb van bussum maar moet n boek hebben dat er alleen in de bieb van hilversum is, kan ik daar dan dat boek gratis lenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als dat boek in Hilversum ook gratis uitgeleend wordt aan houders van scholierenpasjes dan kan je het daar inderdaad gratis lenen. Want in de bibliotheekregels staat: "Leners die lid zijn van bibliotheek Naarden-Bussum, Hilversum, Huizen-Laren-Blaricum, Weesp, Muiden, Eemnes en Wijdemeren kunnen lenen bij alle genoemde bibliotheken. En wel tegen de voorwaarden van de bibliotheek waar geleend wordt."

Bronnen:
http://www.bibliotheeknaardenbussum.nl/hom...

Je kunt vaak gewoon een boek reserveren, hier kost dat 50 cent en voor dat bedrag wordt het voor mij uit praktisch heel Noord-Holland gehaald. Als het uit de rest van Nederland moet komen betaal ik meer. Je hoeft dan dus niet naar Hilversum toe. Kijk eens op de website van je bieb: http://www.bibliotheeknaardenbussum.nl/klantenservice/reserveren Bij jou kost het 75 cent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100