weet er iemand symbolen/metaforen/dingen met onderliggende betekenis voor in een verhaal, of een site waar ik deze kan vinden?

Ik had een verhaal gelezen over alzheimer, en later kreeg ik te horen dat de sneeuw in dit verhaal staat voor het feit dat alles als het ware bedekt is onder een witte laag, dat alles onherkenbaar is. Dat vond ik wel mooi. Nu wil ik ook een aantal dingen met onderliggende betekenis in mijn verhaal verwerken, maar ik heb geen idee wat. Dus vroeg ik me af, zijn er vaststaande symbolen? Zoals bepaalde kleuren, regen en wind, een voorwerp, een brug, water... ik noem maar wat. Is er een site waarop die te vinden zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Via deze link: http://www.histoportal.nl/index.php?p=categorie&cat=30 kom je op een site met ontzettend veel symbolen. Ga in de woordenlijst links naar hetgeen waarvan je de betekenis wilt weten. Een tip van mij: vaste symbolen zijn mooi, maar zelfverzonnen zijn ook mooi. Een ananas staat (als vast symbool) voor gastvrijheid en een hond voor trouw, zulke dingen kun je in je verhaal toevoegen, maar het is ook mooi als je op een andere manier die gastvrijheid of die trouw laat zien. Laat je hoofdpersonage kijken naar een openstaande deur (als gastvrijheid), of naar ringen in een juwelierszaak (als teken van trouw). Je kunt zelf andere voorbeelden bedenken. En, laatste tip uit mijn ervaring: symbolen zijn leuk, maar overlaad je verhaal er niet mee! Je moet door de symbolen nog wel het verhaal blijven zien. Groetjes, hopelijk kun je er iets mee en veel succes met schrijven! Amfi

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100