is een krant een tijdschrift?

ik moet voor mn essay 3 tijdschriften artikelen gebruiken en nu vraag ik me af of een krant onder de naam tijdschrift valt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Een krant is geen tijdschrift en andersom. Toegevoegd na 6 minuten: Ik zou even nagaan of ze populaire of wetenschappelijke tijdschriften bedoelen. Ik weet niet hoe oud je bent en welke opleiding je volgt. Maar op HBO bedoelen ze met tijdschriften zeker niet Veronica :-D

Nee dat lijkt me niet. Kranten zijn iets meer gericht op gebeurtenissen en tijdschriften meer over persoonlijke dingen.

Nee. Een tijdschrift bevat onderwerpen die leven in de wereld, naast 'interessante' informatie over beroemdheden, de laatste trends, etc. Een krant bevat het laatste nieuws uit de wereld, naast advertenties, vacatures etc. Natuurlijk zijn er kranten die ook aan de laatste roddels doen, maar zuiver gezien is het doel van een krant om de mensen van de laatste wetenswaardigheden uit het nieuws te voorzien. Kortom: Een tijdschrift geeft een breed scala aan allerhande informatie, een krant vertelt je het laatste nieuws.

Nee, een krant is een nieuwsblad wat verschijnt van maandag tot en met zaterdag. Het houdt je op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. Een tijdschrift is een informatief of recreatief blad wat wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of nog minder vaak verschijnt. Je kunt erin over jouw geliefde onderwerpen lezen. Het kan wetenschappelijk zijn, maar ook gewoon ter ontspanning bedoeld. Toegevoegd na 8 minuten: En nog een verschil is dat een krant hoofdzakelijk uit zwarte inkt op grote dunne vellen krantenpapier bestaat en een beperkte dikte heeft. Terwijl een tijdschrift veelkleurig is, gemiddeld iets kleiner dan A4 is, maar wel aardig dik kan zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100