Wie kent boeken in het genre van Harry potter? Zie beschrijving.

Ik lees heel veel en leen alles uit de bibliotheek. Nu is het zo dat de jeugdafdeling 12+ volstaat met boeken van Carry Slee en dergelijke, en daar heb ik niks mee. De boeken die er staan en die ik wel leuk vind zijn boeken van Kevin Brooks, Kate Cann en waargebeurde drama's en oorlogsverhalen maar die heb ik allemaal al minstens 10 gelezen zonder te overdrijven... Ik ben ook een grote fan van Harry Potter-boeken en dan vooral het mysterieuze ervan en dat het niet helemaal uit een fantasiewereld bestaat.

Mijn moeder raadde me aan om naar de volwassen boeken te gaan kijken, maar mijn beeld van 'volwassen boeken' is dat het langdradig en saai is... Wie kent leuke schrijvers of boeken die niet heel erg saai zijn, maar wel aansluiten op mijn smaak?
Dat zou wat speurwerk in de bibliotheek besparen. Ik ben trouwens 15.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor Harry Potter werd er al geschreven over een jongen die naar een tovenaarskostschool ging. Je kan de Aardzee trilogie van Ursula le Guin eens proberen. Het is wat anders dan Harry Potter hoor. Maar als je 15 bent, kan dit wel. Verder vond ik de Hobbit ook geweldig!!

Lord of THE rings en dan bedoel ik het boek niet de film

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100