Hoe maak je zelf een luisterboek?

Hoe maak je zelf een goed luisterboek. AUB jip en janneke taal aangezien ik nog van de tijdperk met cassettebandjes ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het boek oplezen terwijl je het opneemt met een programma op de computer (bijvoorbeeld mixcraft of audacity) en dan op een cd branden.

Het kan veel makkelijker, mits je Windows hebt. Microfoon aansluiten en de geluidsrecorder van Windows gebruiken. (start-programma's->bureau accesoires ->geluidsrecorder) Opennemen en als je stop geeft, dan kan je het geluidsbestand opslaan. Hoef je ook geen progjes te downloaden.

Je kan gewoon een boek oplezen en deze opnemen op een cassettebandje. (Of waxrol) een luisterboek is medium-onafhankelijk.

Ten eerste moet je een geschikt boek van te voren kritisch doorlezen en eventueel hier en daar inkorten om tot een bruikbare voorleestekst te komen. Je moet een ruimte in huis zien te vinden die akoestisch geschikt is: weinig storende geluiden en een goede demping van galm. Met een goede microfoon op een afstand van ongeveer 30 cm van je mond kun je nu de tekst inspreken. Gebruik een programma op je computer om de opname te maken waarmee je kunt knippen en plakken, tevens kun je met zo'n programma het geluid optimaliseren wat betreft volume en toonkwaliteit. Het knippen en plakken is van belang om versprekingen en geluiden van het omslaan van de pagina's te verwijderen. Nadat je de hele tekst op die manier ingesproken en bewerkt hebt kun je het geluidsbestand op CD-rom branden, of eventueel met een cassetterecorder vanaf de uitgang van de computer opnemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100