Wie zijn bekende engelse schrijvers?

Ik ben opzoek naar engelse schrijvers die bekend zijn onder de engelse jeugd. Zoals je bijvoorbeeld bij ons Francine Oomen hebt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

J.K. Rowling (Harry Potter serie) lijkt me wel de allerbekendste. Toegevoegd na 1 minuut: Verder heb je Roald Dahl (die zowel voor de jeugd als voor volwassenen schrijft). Enid Bleyton (van o.a. De vijf, De dolle tweeling, Pitty).

Naast de hier al genoemden lezen mijn kinderen ook Tolkien (in de ban van de ring en de hobbit bv). De potters leest hij (12 jaar oud) in het engels trouwens.

Charles Dickens

R.D. Wingfield, schreef de boeken over inspecteur Frost.

Geen idee of ze bekend is, maar een leuke schrijfster is Mary Hoffman, zij heeft de stravaganza-boeken geschreven. Toegevoegd na 2 minuten: O, nog een schrijver; john flanagan, van de grijze jager-boeken. Hij is echter Australisch, maar dat is wel de engelse taal (wist niet of je engels als het land engeland bedoelde of de taal engels)

Je hebt in Engeland een jaarlijkse onderscheiding, the carnagie medaille voor literatuur. Dit is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan het beste boek voor kinderen en jong volwassenen. De jury bestaat o.a ook uit kinderen. Vorig jaar won Neil Gaiman met the graveyard book. Shiobhan Dowd met Bog child is ook populair.

Bronnen:
carnegie medal
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&c...

ik ken twee fantasyschrijvers , Robert Jordan en Terry Goodkind, geweldige series hebben die geschreven in magie stijl zoals LOTR en Harry Potter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100