Wat is volgens jullie een boek dat de wereld veranderd heeft? Ik bedoel buiten de voor de hand liggende boeken als de bijbel of Koran.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

The origin of species van Charles Darwin

Nogal veel. Das Kapital, Dagboek van Anne Frank, Magna Carta, kan nog wel doorgaan....

Telefoonboek, omdat het mensen met elkaar in contact heeft gebracht en veel verbindingen tot stand heeft gebracht. Toegevoegd op 29-06-2009 23:14:46 Voor het mobiele telefoon-tijdperk.

Het boek van Sonja Bakker heeft toch een hoop mensen geholpen met afvallen.

De gebruiksaanwijzing van de boekdrukmachine.

Mein Kampf of is dat ook te voor de hand liggend. dan als 2de keuze maar de Kamasutra

Ma Cuisine van Escoffier, de Grootmeester van de franse keuken. Hij heeft met zijn recepten de basis gelegd van een nieuwe wereldwijde kook cultuur.

De revolutionibus orbium coelestium van Copernicus waarin hij de beweging van de planeten en dus dat de Aarde om de Zon draait, uiteen zette.

Das Kapital van Karl Marx.

De Duivelsverzen van Salman Rushdie.

Vanwege eeuwendurende invloed op de westerse wetenschap, theologie en ethiek, noem ik drie werken van Aristoteles: de Fysica, de Metafysica en de Ethica Nicomachea.

er is tot nu toe geen enkel boek dat de wereld heeft veranderd... ook niet de bijbel of de koran... geen enkel boek is in staat tot zoiets... een boek heeft hooguit invloed op de ideeën en overtuigingen van de mens...

Op een door een Amerikaanse uitgeverij samengestelde lijst van boeken die de wereld hebben veranderd staan veel boeken van wetenschappers (Albert Einstein, Isaac Newton, Copernicus) en filosofen (Plato, Descartes, Nietzsche), maar ook van ontdekkingsreizigers, politici en staatshoofden. De lijst kunt u hieronder bekijken. (RJ)

Bronnen:
http://www.listsofbests.com/list/5867

Harry Potter serie. Alle andere boeken waar ik aan dacht zijn al genoemd, dit was de laatste waar ik aan dacht.

Een boek dat de wereld uiteindelijk zal gaan veranderen, en dat proces is al gaande: 'Een cursus in wonderen'. Hier kunnen en willen we vroeg of laat echt niet omheen.

Bronnen:
www.eencursusin wonderen.nl

Het hele werk van Sigmund Freud. Niet dat hij het volstrekte wetenschappelijke gelijk aan zijn kant heeft (gehad)... er is voldoende en vooral ook degelijke kritiek op zijn werk en zijn theorieën.. hij heeft wel bijgedragen aan de ontwikkeling van een nieuw mensbeeld. NB Toe ik even op wikipedia keek om een exacte titel te kunnen noemen, las ik onder meer het volgende: "Toen Freud door de Gestapo gedwongen werd om zijn woonplaats Wenen te verlaten, moest hij een document ondertekenen dat de Gestapo hem goed behandeld had. Dit deed hij met het onderschrift; "Ik kan iedereen de Gestapo aanbevelen."". Als het waar is (en dat zal wel), dan had de man nog humor ook. PS Fons Jansen zei ooit: "Eet meer Freud, dan blij je Jung en dan word je Adler". Ook geinig!

De IKEA_gids. Iedereen heeft in zijn huis wel een meubel van deze firma staan. De IKEA-gids is niet voor niets het boek met hoogste oplagecijfers ter wereld, nog hoger dan de Bijbel en de Koran!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100