Wat is het belangrijkste verschil tussen eigen schaduw en slag schaduw?

lees de titel

Weet jij het antwoord?

/2500

Een slagschaduw (ook schim) is de schaduw die een object werpt op een ondergrond of een ander voorwerp. Dit kan bijvoorbeeld een lantaarnpaal zijn, die een schaduw werpt op een muur. Naast slagschaduw kent men ook eigen schaduw (dit is de niet belichte kant van een voorwerp). De suggestie van schaduw is in de beeldende kunst een belangrijk beeldend middel om de werkelijkheid plastisch weer te geven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slagschaduw

Meestal wordt slagschaduw gebruikt als je het over windmolens hebt. Dan wordt bedoeld de schaduw van de wieken die draaien.

Een slagschaduw is de schaduw die een object werpt op een ondergrond of een ander voorwerp. Dit kan bijvoorbeeld een lantaarnpaal zijn, die een schaduw werpt op een muur. Naast slagschaduw kent men ook eigen schaduw (dit is de niet belichte kant van een voorwerp). Dan is er ook nog strijklicht. Licht dat zijwaarts (bijna parallel) op het onderwerp valt. Het `strijkt` als het ware langs het onderwerp, waardoor alle oneffenheden extra geaccentueerd worden. De bijzondere elementen van het onderwerp komen hierdoor nog mooier naar voren..

aan de schaduw opzicht is geen verschil. een slag schaduw is dat van b.v. de bladen van een windmolen. die 3 keer per omwenteling van de molen wel en niet aanwezig zijn, en wat na verloop van tijd als irritant ervaren kan worden. zeker als deze slagschaduw in je achtertuin bezig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100