hoe teken je met vluchtpunten?

ik moet voor school een opdracht tekenen met vluchtpunten, nu wil ik net beginnen maar ik heb geen idee hoe, je moest een huis( dat heb ik) met nog vanalles eromheen bv zwembad(dat heb ik ook) maar nu wil ik ook nog bv een brievenbus of een boom ofzo, maar ik weet echt niet hoe! kan iemand me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt een tekening in lijnperspectief. Dat doe je met behulp van vluchtpunten (ook wel 'verdwijnpunten' genoemd). Deze punten kunnen zich op het papier bevinden, maar dat hoeft niet per se. Ze kunnen zich ook buiten het papier bevinden, maar die moet je dan wel even markeren, zodat je steeds bij dezelfde punten uit komt. Als je een huis hebt getekend, kun je daar bijvoorbeeld een deur in plaatsen en dan moet je de boven- en onderlijn van die deur naar die verdwijnpunten toe trekken. Dat geldt dan eigenlijk voor alles wat je binnen die tekening plaatst.

Zo ??? Deze opdracht moest ik ook maken op school.

je tekent een horizon (horizontale lijn) op de horizon teken je een punt (je vluchtpunt) daarna trek je lijnen vanaf het vluchtpunt. dan krijg je perspectief wij zijn hier nu ook mee bezig op school. wij moeten onze naam in perspectief schrijven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100