Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Is een hapjespan/sauteerpan van geemailleerd gietijzer de juiste keuze?

Ik wil van de teflon af. Maar een hapjespan kan niet van plaatstaal zijn omdat dat geen zuren kan verdragen zoals citroen en tomaat. Ik wil geen RVS omdat je daar zware metalen van binnenkrijgt (plaatstaal minder). En al die andere eigenlijk ook niet omdat er van alles mee is, ja ook de ceramische. Dus ik sta nu op het punt een geemailleerd gietijzeren hapjespan te kopen. Wie heeft er ervaring met Le Crueset geemailleerd gietijzer hapjespan. Is het alleen de naam waar je voor betaald of kan je net zo goed eentje van de Hema nemen. (Ik las wel ergens dat die van de Hema weer niet echt emaille zijn) Ik las iets over verkleuren van het emaille maar dat kan ook weer komen door verkeerd gebruik zoals oververhitting. Verkleuren door gebruik vind ik niet erg als het maar werkt. Wie weet of dit een goede keuze is?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing