Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Hoe kan ik van een verse kokosnoot kokosmelk maken om te drinken, zoals Alpro coconut original?

Ik gebruik vaak santan een een gerecht. Dan wordt het vruchtvlees van een verse kokosnoot geraspt, in water geweekt, uitgeknepen en het vocht wordt samen met het gerecht gekookt.

Hoe maak ik nu kokosmelk om te drinken of een smoothie van te maken zodat het smaakt zoals kant en klare kokosmelk die je in de winkel kunt kopen (bv van Alpro)?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken

Als iemand veel te veel knoflook in het eten heeft gedaan, hoe kan je de scherpe smaak daarvan dan temperen?

Iemand heeft voor mij een Bulgaars gerecht gemaakt van een moes van geroosterde aubergines en geperste knoflook. Maar hij weet niet zo veel van koken af. Hij wist dat er in dit gerecht veel knoflook zit en heeft er dus maar liefst anderhalve bol in gedaan, hihihi.

Moet ik het weggooien (zo sneu voor al zijn werk) of kan de scherpe smaak nog verzacht worden met de een of andere toevoeging?

Ik houd veel van knoflook maar dit is me toch echt te gortig.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing