Hoe kan ik van een verse kokosnoot kokosmelk maken om te drinken, zoals Alpro coconut original?

Ik gebruik vaak santan een een gerecht. Dan wordt het vruchtvlees van een verse kokosnoot geraspt, in water geweekt, uitgeknepen en het vocht wordt samen met het gerecht gekookt.

Hoe maak ik nu kokosmelk om te drinken of een smoothie van te maken zodat het smaakt zoals kant en klare kokosmelk die je in de winkel kunt kopen (bv van Alpro)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door er van alles aan toe te voegen behalve (5,3%) kokosnootmelk: water, kokosnootmelk (5,3%) (kokosnoot creme, water), rijst (3,3%), tricalciumfosfaat, stabilisatoren (carrageen, guarpitmeel, xanthaangom), zeezout, vitaminen (B12, D2), aroma's. http://www.alpro.com/nl/producten/drinks/kokosnoot/original-fresh

Je kunt ook kokosmelk maken van verse kokosnoot of een zak geraspte/geschaafde kokos. Je neemt een zak kokosrasp, voor elk kopje kokosrasp heb je vervolgens twee kopjes water nodig. Doe de juiste hoeveelheid water in een pan en zet op het vuur. Doe in de blender de hoeveelheid kokos die voor het water nodig is en als het water kookt giet je dit over de kokos in de blender. Roer het even goed door met een lepel en doe de deksel op de blender. Mix de kokos en het water dan tot het mengsel zo glad mogelijk is. Houd het deksel daarbij goed vast want de hete vloeistof wil je er niet uit hebben! Giet het mengsel dan voorzichtig in een fijne zeef die je op een schaal hebt liggen of doe het in een kaasdoek, die je uit kan knijpen boven de schaal. Het vocht dat eruit komt is de kokosroom Wil je hier melk van maken, dan wordt de kokospulp, het restant uit de zeef/doek dus, voor de tweede keer vermengd met warm water. Het vocht dat je er nu uitknijpt is dunner en wordt de melk genoemd. Giet het over in een bakje/ potje en sluit het af. Bewaar het in de koelkast en als je het gebruikt, schud het dan even door, want het vet van de melk zal steeds boven komen drijven. Wil je het van verse kokosnoot maken, gebruik dan ook het water dat in de noot zit. Doe dit erbij in de blender. Verse kokosmelk kan snel verzuren en daarom ging men het inkoken. Dit zijn de blokken santen of kokoscrème die dan wel maanden lang houdbaar zijn. Je kunt vers gemaakte kokosmelk echter ook goed invriezen. Voor een smoothie moet je er echter wel een smaakje aan toevoegen zoals bijv. vers fruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100