Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Als ik groente gekookt heb in de en deze invries en weer opwarm, kookt de groente dan verder?

Ik vries namelijk vaak maaltijden in om ze vervolgens op een andere dag weer te ontdooien en in de magnetron op te warmen. Gezien er bij het koken bijv. vitamines verloren gaan vraag ik mij af of gekookte groenten nog verder door koken als ik ze opwarm in de magnetron. Ik heb het puur over opwarmen op de hoogste stand zonder water toe te voegen of iets dergelijks. Dan zou ik de groenten (bijv. spruitjes) iets korter kunnen koken zodat ze in de magnetron als het ware iets verder door koken bij het opwarmen. Mijn doel is dus om zoveel mogelijk vitaminen te behouden bij deze methode...

Weet iemand meer? Alle antwoorden zijn welkom.
Alvast bedankt!

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heeft iemand recepten zonder gluten, kruiden, melk, vet, suiker, kool en peulvruchten?

Sinds vorige week heb ik PDS. Hierdoor mag ik bijna niets meer eten. Heeft iemand recepten of tips met dingen die ik nog wel kan eten? Bijvoorbeeld tussendoortjes of iets voor bij de broodmaaltijd.

Toegevoegd na 1 uur:
De arts heeft deze uitslag gegeven. En iedere keer wanneer ik maar iets met de ingredienten die in de vraag staan, eet, krijg ik enorme buikpijn.

Toegevoegd na 2 uur:
Ik krijg na het eten van suiker buikpijn, maar niet na het eten van fruitsuiker. Dat is een andere soort en daar kan ik blijkbaar (gelukkig) wel tegen.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing