Ik kwam zojuist de term "wildbreien " tegen. Wat betekend dat?

Heb geen idee in welke categorie deze vraag thuis hoort!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat vroeg ik me ook af, tot dat ik een lantaarnpaal zag met een jasje aan. En later een paaltje.... dat is dus wildbreien:) Objecten in het openbaar ( wild ) bekleden met breisels. Toegevoegd na 2 minuten: Deze boom bijv: Toegevoegd na 6 minuten: Hihi, moet je eens op googlen bij afbeeldingen. De gekste dingen!

Dit heb ik laatst op tv gezien! Wildbreien schijnt een hype te zijn in grote steden. Het houdt in het breien op publieke plekken, zoals bijvoorbeeld een stukje om een lantaarnpaal heen breien oid. Kijk maar op: www.wildbreien.nl

Wildbreien is het breien van een hoesje, sjaal, muts of wat dan ook om een voorwerp heen, met als doel de wereld er wat vrolijker eruit te laten zien. Ziet er altijd erg mooi uit :-) De bron is een voorbeeld ervan, ik kan geen afbeelding toevoegen omdat ik op een iPod zit. Ik zou zeggen, zoek zelf eens bij Google afbeeldingen op wildbreien en verwonder je aan de meest bijzondere dingen!

Het is een nieuwe vorm van handwerken en kunst samen. De gewone breitechniek wordt gebruikt. Maar men maakt dan geen sokken of truien, maar versieringen voor het huis of voor de openbare ruimte. Een soort knit-graffiti, bedoeld om de wereld wat vrolijker te maken. Brei een lapje, versier een lantaarnpaal en laat iemand anders glimlachen, is het idee.

Bronnen:
http://www.flowmagazine.nl/2010/11/30/wild-breien/

Wildbreien of Yarn Bombing, Urban Knitting, is waarschijnlijk in 2005 in Houston ontstaan. De groep Knitta Please gooiden hun halve breiwerkjes niet weg maar versieren de stad ermee. het bleek zo succesvol dat ze werden gevraagd om alle bomen langs een laan in te pakken tijdens een Art festival. En vandaaruit kwam Parijs en eigenlijk over de hele wereld wordt nu aan wildbreien gedaan. Het kan een politieke uiting zijn, soms zelfs een vorm van protest. ( in onze omgeving kregen diverse naamborden van dorpen een gebreide overtrek met een andere naam als protest dat de gemeente zo traag is met bepaalde vernieuwingen ). http://www.destentor.nl/regio/flevoland/10184363/Breiwerk-als-protest-van-Kraggenburg.ece Maar vaak is het gewoon om een glimlach bij mensen op te roepen als er een brug leuke gebreide kleurtjes heeft of een lantaarnpaal ineens lekker warm staat ingepakt. Overigens is niet alleen wildbreien een hype maar ook brei flash mobs. Bekijk het filmpje maar eens leuk om te zien.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=vos7vdibouI&hd=1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100