Waar kan ik origami papier kopen (liefst niet op internet)?

Ik wil graag met kinderen (bovenbouw basisschool leeftijd) een bloem maken van origami papier (zie eventueel het filmpje als je wil weten wat voor bloem ;-)).
Maar ik vraag me af waar ik origami papier kan kopen. Ik wil het het liefst niet via internet kopen maar in een 'echte' winkel. Kan ik dan naar een 'kantoor/boekhandel' als de Bruna, moet ik naar een hobbyshop of moet het echt een gespecialiseerde winkel zijn?

Kan het eventueel ook met gewoon vouwpapier, of is dit te slap en/of het verkeerde formaat?

Kortom, wie heeft hier ervaring mee en tips voor mij? (Ik weet verder helemaal niks van origami, of het papier en zo. Alleen dat er apart papier voor bestaat...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt vouwblaadjes gebruiken maar deze zijn niet altijd mooi vierkant wat het vouwen moeilijker maakt. Echt origami papier kan je krijgen bij Pipoos, ik zie het ook vaak liggen bij winkels als de witte boekenmarkt en Boekenvoordeel. Ook V&D heeft het in het assortiment (gehad). Ik kan het filmpje niet zien dus weet niet hoe ingewikkeld je voorwerp is maar ik wil je toch graag meegeven dat origami veel moeilijker is dan t lijkt. Veel vouwplezier!

origami papier is inderdaad iets steviger, je kunt het kopen bij een hobbywinkel

Je vindt ze ook in speelgoedzaken en de Hema.

Twee pakjes origamipapier heb ik in de la liggen, dus ging even kijken wat op de prijssticker staat. Tot m'n verrassing blijk ik die ooit bij het Kruidvat te hebben gekocht. Maar het zal niet tot het vaste assortiment daar behoren. Bij Pippoos hebben ze het ongetwijfeld altijd op voorraad. Toegevoegd na 2 minuten: Gewone vouwblaadjes hebben meer kans op scheuren, verkleuren heel snel, en het blijft niet goed in model zitten. Weet je waar je het ook goed mee kunt, als het alleen om de vorm en niet om de kleur gaat? Een oud glossy magazine. Dat zijn mooi gladde stevige bladen.

Boekhandels, hobbywinkel, knutselkraam op de markt. Keuze genoeg. Toegevoegd na 8 minuten: Ken je trouwens de legende van het vouwen van kraanvogels? Hieronder de link.

Bronnen:
http://www.vvgk.be/kraanvogel.html

gewoon in de boekenwinkel al zal het wel duur zijn als je voor kids dat moet gaan kopen waarom informeer je niet bij een grootbedrijf????kan je meteen in groot aanschaffen voor langere tijd...wel eerst met school overleggen lijkt mij dan kunnen zij er voor gaan zorgen dat het financieel betaald wordt ...en je kan origami met allerlei soorten papier doen ... het gaat erom dat je er wat van kan vouwen :)

Bronnen:
eigen mening

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100