Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verhoog je, je weerstand?

Ik eet gezond, beweeg heel veel,ben heel veel buiten in de tuin bezig en toch ben ik nu vanaf december verkouden, af en toe een weekje niet en dan begint het opnieuw, keelpijn, hoesten en een loopneus.
Vooral dat hoesten breekt me op, geen enkele nachtrust meer en soms zelfs slapen in een stoel.
Geprobeerd met hoestdranken en Daro om het hoesten s'nachts tegen te gaan maar helaas dat werkt ook niet.
Ik heb nu 3x antibiotica gehad, alle onderzoeken in het ziekenhuis, longfoto's, bloedonderzoeken enz. Het enige wat er uitkomt is dat het bezinksel te hoog is.
Wie weet raad, die nachten zijn slopend!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een te hoog bloedbezinksel duidt meestal op een infectie. Doordat je al zolang verkouden bent zijn waarschijnlijk je neus en keel beschadigt en daardoor dringen bacteriën makkelijker binnen. Je zou `s avonds voor het naar bed gaan met kamille kunen stomen, kamille is nl. ontstekingsremmend en je slijmvliezen slinken door de hete stoom en daardoor kan je gemakkelijker ademen door je neus. Inmiddels ben je chronisch verkouden en zul je aan je weerstend moeten werken. Heel belangrijk is daarbij dat je echt goed rust. Ga eens vaker zitten en sluit je ogen even en ontspan. Neem dan een lekker glas versgeperst sinaasappelsap of muntthee of thee met honing/citroensap. Probeer dagelijks verse groente en fruit te eten (maar niet samen) Neem volkoren/natuurlijke producten dus zilvervliesrijst i.p.v. snelkookrijst e.d. Eet gevarieerd, zodat je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnekrijgt. Drink genoeg water, neem dagelijks zuivel tot je en eet minstens een keer vis in de week. Zoute haring af en toe, is ook erg goed.Aanvullend zou je Echinaforce druppels kunnen nemen, deze versterken je weerstand. Ook die klein flesjes Yacult helpen bacterïën te bestrijden. Elke dag in de buitenlucht en bewegen is natuurlijk al heel goed dat je dat doet. Zo belangrijk, want daarbij krijgt je lichaam veel zuurstof binnen waardoor je een betere doorbloeding krijgt en daarmee zorgt voor een goede aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Als dit alles niets mocht helpen en je geeft wel veel sputum op, laat dit dan eens onderzoeken op baccillen, wie weet! Toegevoegd na 3 minuten: Weerstend moet natuurlijk weerstand zijn. Oh ja, probeer niet te lang overdags te slapen, want dan slaap je `s nachts nog slechter omdat je dan langzaam van de dag de nacht aan het maken bent.

zeker gezien de antibioticakuren, zou ik probiotica gaan gebruiken. dat werkt in z'n algemeenheid al weerstandsverhogend, en zeker na een of meerdere kuren.

Zit het niet eerder in de holten? Sinisitus, heb ik ook jaren iedere zomer last van gehad. Daar helpt geen antibiotica tegen, ook geen neusdruppels. Ik weet niet waardoor het over is gegaan. Stomen heb ik wel veel gedaan.

Probeer dagelijks eens 2 rode wijntjes te drinken . (in gewone omstandigheden niet meer!) Volgens mijn huisarts( en mezelf) is er geen beter (en plezieriger..)medicijn te vinden tegen welke (onschuldige) kwaal dan ook. Het ontspant, houdt de bloedvaten open.. Niet doen als je medicijnen gebruikt die slecht met alcohol matchen, leverproblemen hebt of (erg) hoge bloeddruk en uiteraard niet als je zwanger bent. Voor ieder ander is het geweldig gezellig en gezond. Sinds ik het ontdekt heb (dankzij eigen huisarts) en trouw ' gebruik' , ben ik echt zelden verkouden meer. Niets. Ook geen griepjes , blaasontsteking of grauwsluiers in het hoofd..

gezond leven en eten

misschien wat vitaminen en vraag eventueel aan je dokter of die je slaappillen kan voorschrijven zodat je toch een paar nachten goed kan doorslapen wie weet helpt het. en gewoon verder gaan zoals je nu doet sporten gezond eten enzo

Sinds ik een paar gram vitamine C per etmaal gebruik ben ik nooit meer verkouden. Daarvoor enkele malen per jaar waarvan zeker een keer zwaar. Vitamine C werkt als antioxidant, oftewel ontstekingsremmer. In tabletten van een gram gewoon te koop bij de HEMA. Wil je ermee stoppen, bouw dan langzaam af maar dat is dan ook meteen de enige restrictie die ik me kan bedenken. Of je moet heel slecht tegen zuur kunnen. En nee, je krijgt geen nierstenen van vitamine C en diarree treedt pas bij hoeveelheden van meer dan vijf, zes gram op.

Je weerstand vergroot je door het eten van veel verse groenten o.a. bladgroenten en veel fruit. Groenten en fruit bevatten namelijk vitamine C en die vormt de afweer tegen allerlei ziektes. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100