Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het dat lymfocieten een afwijkende waarde geeft na een chirurgische ingreep?

Een tiental dagen terug heb ik een chirurgische ingreep ondergaan, een bilaterale liesbreuk en op hetzelfde moment ook een vasectomie laten uitvoeren.
Nu heb ik 10 dagen na de ingreep een bloedafname laten uitvoeren door de huisarts, gewoon even ter jaarlijkse controle.
Nu ben ik eerlijk gezegd wat in 'paniek' omdat deze in de leukocyten formule (%) afwijkingen vertoont:
Neutrolfiele segmenten 30,6% (normaal 40,3 - 74,8%)
Lymfocieten 57,3% (normaal 12,2 - 47,1%)

Dit baart mij heel wat zorgen momenteel, echter stelt de huisarts dat dit te wijten is aan de ingreep en mij hier niet verder ongerust dien over te maken. Helaas kan de hypochonder in mij dit heel moeilijk plaatsen...
Zou ik hier zomaar kunnen vanuit gaan dat dit idd een logische gevolg is 10 dagen na de chirurgie die gebeurde onder volledige narcose, en waarbij ik tot dag 4 na de operatie pijnstilling nam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als zelfs een huisarts jou als hypochonder niet gerust kan stellen, betwijfel ik of een onbekend iemand dat wel kan… Bij mensen met een liesbreuk kan het percentage lymfocieten zelfs 88% zijn. Het percentage is nu na de operatie nog niet helemaal normaal, maar dat is niet ongewoon aan het einde van een ziekte of infectie.

Bronnen:
https://www.sightdx.com/knowledge-center/l...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100