Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke apparaten kunnen mogelijk kanker veroorzaken?

Ik ben benieuwd naar welke apparaten kanker kunnen veroorzaken, want ik heb thuis zeer veel apparaten die ik dagelijks gebruik. (Smartphones, huistelefoons, computerschermen, televisieschermen)

Daarvan zit ik het meeste achter mijn computer muziek te maken en af en toe televisie te kijken. (beiden platte schermen)

Weet jij het antwoord?

/2500

De apparaten die verbinding hebben met een zendmast kunnen een schadelijk effect hebben op gezondheid en zelfs kanker veroorzaken. Zelfs hierover zijn diverse meningen. Diverse onderzoeken naar de schadelijkheid van mobieltjes leveren verschillende resultaten op! Het moet nog bewezen worden.

Eindelijk erkend: mobiele telefoon kan kanker veroorzaken. Toegevoegd na 27 seconden: http://medischdossier.org/archief/jaargang_12/nummer_7/nieuwsbericht_655/

voornamelijk apparaten die kankerverwekkende stoffen of straling verspreiden. Denk hierbij aan (heel oude) wekkers met lichtgevende wijzerplaten, sommige electronische onderdelen (als je ze kapotmaakt) en rontgenapparatuur (maar daar kun je als leek normaal gesproken niet aankomen). Ook overmatige(!!) blootstelling aan UV licht (zonnebanken, maar met name oudere gezichtsbruiners) geeft een verhoogd risico op huidkanker.

de enige reden dat we denken dat mobile telefoons kanker kunnen veroorzaken is vanwege het fijt dat ze "straling"gebruiken om te communiceren met het netwerk. nu klopt het dat straling types zoals runtgen en gammastraling kanker veroorzaken, maar zichtbaar licht van je gloeilamp is ook straling en dat doet ons niets. komt nog bij dat radiogolfen(de straling die mobieljes gebruiken) nog minder reactief zijn als licht. zeggen dat je kanker krijgt van mobieljes staat gelijk als zeggen dat je kanker krijgt van geluid omdat zowel geluid als straling een golflengte hebben. in andere woorden, je gaat net zo snel dood van je bureaulamp als van je mobieltje

Zonnebank.

een gemiddelde persoon krijgt 2,0 millisievert in via de natuur. in nederland is dit 2,7 millisievert, door bijvoorbeeld röntgenstraling. heb je 1 sievert (=1000 millisievert) in je lichaam zitten, dan is de kans op een fatale tumor 5% per jaar. elk apparaat of ding zendt straling uit. dus theoretisch gezien kan je van vrijwel alles kanker krijgen, zelfs de muur waar je steeds tegenaan leunt.. alleen de kans hierop is ZO klein, dat je hier totaal geen zorgen over hoeft te maken. alleen zenden sommige apparaten meer straling uit dan normaal. dus... welke apparaten kunnen kanker veroorzaken? elk apparaat. maar de kans hier op is ZEER klein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100