Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat is de moeilijkste drug om van af te kicken?

Ben benieuwd welke drug het moeilijkst is om van af te kicken met de meeste ontwenningsverschijnselen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lichamelijk gezien is dat volgens mij heroïne.

Nicotine is gemiddeld genomen een zeer moeilijk middel om vanaf te komen: je bent er heel snel verslaafd aan, de lichamelijke afkick duurt een week of twee maar de mentale veel langer, voor sommige mensen levenslang. Een ander berucht middel is 'krokodil', een doehetzelfmiddel uit Rusland ("Krokodil is de gebruikelijke aanduiding voor huisgemaakte ongezuiverde desomorfine. Het is een harddrug die als goedkoop vervangmiddel voor heroïne door zijn verwoestende effect veel slachtoffers eist. Krokodil is relatief eenvoudig te maken met codeïne, fosfor uit luciferkoppen, benzine en jodium." http://nl.wikipedia.org/wiki/Krokodil_%28drug%29 - het heet krokodil omdat het gebruik leidt tot complete verrotting van de weefsels waar het geïnjecteerd wordt - foto's genoeg te vinden op het net, alleen voor wie een sterke maag heeft). Ook methamfetamine ('crystal meth') schijnt een rotmiddel te zijn om van af te kicken. Populair in de VS en ook hier in opkomst, want ook weer: vrij goedkoop en eenvoudig te maken. ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Methamfetamine )

Volgens Dr Drew (celeberty rehab) zijn dat pijnstillers. Het zelf ervan afkicken is lastig want je bent er lichamelijk en geestelijk aan verslaafd. Maar het afkickproces bij pijnstillers is ook heel moeilijk (te zien bij die show)

Heroïne zoiezo niet, dan zou dat methadon moeten zijn. (heroine is het lichamelijke na een dag of 8 weg voorbij, met methadon kan dat makkelijk een maand of 2, 3 duren) Maar afkicken van alcohol kan psychoses veroorzaken en afkicken van medicatie kan ook lang duren. Dus eigenlijk is het niet echt te vergelijken, wat is erger jeuk of pijn? Het is allemaal niet prettig zeg maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100