Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is er aan de hand als iemand in slaap/coma valt midden in de disco door alcohol?(geen comazuipen)

Er is iemand die altijd in slaap valt met uitgaan door alcoholgebruik, terwijl ze niet veel meer op heeft als de rest. Kan dit te maken hebben met een proces in de hersenen ofzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Weet je zeker dat ze geen drugs had ingenomen? Want zoals je weet zijn alcohol en drugs geen goede combinatie, kan coma veroorzaken en de dood tot gevolg hebben.

Ten eerste is de maatstaf voor verantwoord alcoholgebruik voor iedereen verschillend. Het heeft o.a. te maken met lichaamsgewicht en lengte, maar dat zegt niet alles. Feit is dat je van alcohol moe wordt, je lichaam moet namelijk energie inzetten om alcohol, dat giftig is voor je lijf, af te breken in je lever. Bij sommige mensen is hiervoor dusdanig veel energie nodig, dat ze in slaap vallen.

Alcohol heeft op iedereen een andere uitwerking, de een heeft de volgende dag een kater na drie biertjes/wijntjes/cocktails, de ander pas na vijf of zes. Wat ook gebeurd kan zijn is dat iemand iets in het drankje van die persoon heeft gedaan, slaappillen, aspirine of drugs. Meestal geeft medicatie in combinatie met drugs of medicijnen een hele slechte uitwerking, met in ernstige gevallen de dood tot gevolg. Houd dus altijd je drankje in de gaten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100