Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wanneer telt een ziektegeval als nieuw ziektegeval?

Stel ik heb me ziek gemeld met bijv. wondroos. Ben na een tijdje weer aan het werk gegaan en de ziekte komt terug, dus weer ziek melden. Hoelang moet er tussen hetzelfde ziektegeval zitten om het als "nieuw" te laten tellen en niet als een bestaand geval?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Ziekteperiodes optellen Als er tussen 2 ziekteperiodes minder dan 4 weken zitten, tellen ze als 1 ziekteperiode. Bijvoorbeeld: u bent 10 weken ziek. Na werkhervatting wordt u binnen 4 weken opnieuw ziek. Deze ziekteperiode start dan met de 11e ziekteweek. " Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ziekteverzuim-van-het-werk/vraag-en-antwoord/hoe-lang-krijg-ik-loon-doorbetaald-als-ik-ziek-ben.html Zoals wel of niet bekend kan de werkgever één of twee wachtdagen inhouden bij ziekte, als dit in de CAO of arbeidsovereenkomst staat. Soms staat hierin een bepaling dat de werkgever bij meerdere ziektemeldingen in een korte periode, niet meerdere malen wachtdagen mag inhouden. Maar hier is geen wettelijke regel voor.

Binnen 4 weken is het een 'oud geval' dus om een nieuwe ziekmelding te hebben meld je je na 4 weken weer opnieuw ziek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100