Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is wondroos dodelijk?

een persoon die wondroos heeft (zwaar)
kan diet oplopen tot een dodelijke situatie waarbij een persoon tot overlijden kan komen

ik vraag deze vraag ivm met iemand die iemand kent en die wil ik gerust stellen we graag de waarheid ookal is hij hard

gr gideon

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik snap wel waar de angst vandaan komt, niet behandelde wondroos kan bloedvergiftiging veroorzaken, wat, ook weer als het niet behandeld wordt eventueel dodelijk kan zijn. Ik zou zeker de angst met de behandeld arts bespreken, die kan goed inschatten hoe groot de kans is op bloedvergiftiging en waar men op letten moet. Wondroos zal vaak behandeld worden met anti biotica, hierdoor is de kans klein dat er bacteriën in de bloedbaan komen die evt bloed vergiftiging kunnen veroorzaken. Dus een goede behandeling en controle zijn wel belangrijk bij wondroos.

Ik heb in het verleden 2 maal wondroos gehad, het is een Streptococcus bacterie infectie in de huid. Als je er op tijd bij bent met een juiste antibiotica dan ben je er binnen een paar weken helemaal vanaf. het risico is als je te lang wacht je een bloedvergiftiging kunt krijgen.

In ons dorp was een ondernemer, die met damwand loodsen bouwde, in zijn werkplaats had hij zijn been gestoten, even verband er om heen en door gaan. Na enkele dagen kreeg hij er een infectie bij en veel pijn en moest er mee naar het ziekenhuis. Die zelfde week was hij er aan overleden, was rond de 35 jaar, dus zeker niet oud. Met een tijdige behandeling is het uitstekend te genezen.

Het is erg vervelend maar zo dodelijk is het niet. De bacterie is goed te behandelen met antibiotica. Bij wondroos op meer risicovolle plaatsen zoals bv. in het gezicht word je in het ziekenhuis opgenomen en moet je antibiotica via een infuus krijgen.

Bronnen:
Werk als verpleegkundige in acad. ziekenhuis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100