Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

heeft iemand weleens gehoord van spataderen in de slokdarm????

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker. Het is een bekende aandoening. http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5215 Slokdarmspataders (oesofagusvarices) zijn gezwollen spataderen in de wand van de slokdarm (oesofagus). Ze kunnen gemakkelijk barsten en gaan bloeden. Bloedende slokdarmspataderen zijn levensbedreigend en moeten met spoed in een ziekenhuis behandeld worden.

Ja, dit kan een complicatie zijn van een leveraandoening. Toegevoegd na 2 minuten: Zij zijn het gevolg van de hogere dan normale druk in het adersysteem dat zijn oorsprong vindt in de buurt van de lever. Zij zijn het gevolg van leverziekte. Ze worden vooral waargenomen bij leveraandoeningen zoals cirrose, waardoor de lever littekens oploopt.

Dit heb ik voor je kunnen vinden op internet; De slokdarm is een gespierde buis van ongeveer 30 cm lang. Zodra we eten doorslikken wordt het actief naar de maag getransporteerd, door de spieren in de wand van de slokdarm. De slokdarm is dus geen gladde buis, waar eten doorheen valt. De slokdarm bestaat (van buiten naar binnen) uit een spierlaag, een laagje bindweefsel en slijmvlies. Wat zijn slokdarmspataderen? Slokdarmspataderen zijn sterk uitgezette aderen die zich onder de slijmvlieslaag in de slokdarm bevinden. Slokdarmspataderen zijn altijd een gevolg van een andere ziekte. http://www.mlds.nl/ziekten/46/slokdarmspataderen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100