Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je het beste geld inzamelen voor iemand die ernstig ziek is?

Een vriendin van mij haar vriend heeft een hersentumor. In nederland is hij uit behandeld, maar er is in Duitsland nog een methode die bij hem aan zou kunnen slaan.
Alleen wordt dit niet vergoed en kost het ongeveer 38000 euro. Wij kunnen wel wat geven maar niet heel veel.
Dus hoe kun je binnen kort termijn zoveel mogelijk mensen bereiken en geld inzamelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Ga langs de deuren 2. Ga langs familie en vrienden 3. Organiseer een (voetbal)toernooi waar je 5 euro entree geld moet betalen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Je zou ook een loterij kunnen organiseren (als dat tenminste juridisch geen problemen oplevert). Gewoon leuke dingen verloten voor jouw goede doel. Bak een taart, vraag gratis dingen in winkels, etc., zodat je aan prijzen komt.

Schrijf bekende Nederlandse zangers aan en vraag of ze een benefietavond willen doen. Vaak zijn die mensen daar wel voor te vinden voor iemand die zo ziek is. Schakel de media in, schrijf en bel naar kranten, tijdschriften, TV zenders.... Hang overal flyers om vrijwilligers te vinden. Het is een grote som geld, daar is een heleboel organisatie voor nodig en veel mensen die een handje willen helpen.

Op onderstaande site vind je wat voorbeelden (de Eline van de vioolkofferhangers is mijn dochter, en ze heeft ook meegespeeld op de cd die is verkocht) Het is wel heel veel geld, je zult hiervoor ook anderen moeten inschakelen, vele kleintjes maken een grote.

Bronnen:
http://www.runforkika.nl/newyork/PersonalP...

boven staande.. en probeer je werk of school

Ik denk inderdaad gewoon langs de deuren enzo wat al gezecht is maar ik wil even zeggen dat het wel heel mooi is wat je (probeert te doen) doet

Verzin een goede actie en benader alle lokale krantjes. Die zitten vaak verlegen om goed nieuws en zullen graag aandacht aan jullie zaak besteden. Mensen in het dorp/de stad lezen die dingen ook meestal en dat is meteen je doelgroep om op de actie te komen.

Door een gesponsorde fietstoer te organiseren . Of zoals de supporters van fc twente hebben door een grote actie op touw te zetten en petten en sjaaltjes te verkopen voor een ziek meisje uit de omgeving met kanker en die moet naar amerika voor een behandeling .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100