Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom wordt koorts en ziektegevoel en de symptomen naarmate de avond komt erger?

Ik merk tijdens mijn verkoudheid dat ik tijdens de dag er relatief minder last van heb en dat het tijdens de avond vaak verergerd. Wat is hier de reden voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet altijd zo dat verkoudheid ‘s avonds erger is dan ‘s morgens. Vaak sta je ‘s morgens op en dan ben je snotverkouden, maar na een kopje thee gaat het wel iets beter. Overdag heb je minder tijd om aan je verkoudheid toe te geven. Je merkt er gewoon minder van, omdat je bezig bent, maar ‘s avonds lijkt het weer erger. Over het algemeen is de ochtendtemperatuur lager dan de avondtemperatuur. Dus kan je 's avonds wat meer last hebben van koorts.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/verkoudheid...

1. Minder die je aandacht weg trekken van je ongemak, als je stil in je bed ligt met je ogen dicht is het enige wat je meemaakt je ongemak. 2.Je licht gestrekt wat ervoor zorgt dat erop sommige plaatsten waaronder sinussen meer druk komt te liggen 3.Sommige hormonen die een positief effect hebben tegen de ziekte worden 's nachts minder aangemaakt.

Dit is omdat je lichaam 's avonds vermoeider is dan 's morgens. Maar het vechten wat je lichaam doet tegen de ziekte blijft bestaan.

Je lichaam raakt op het einde van de (licht)dag vermoeid zeker als het tegen een virale ziekte moet vechten, en je bloeddruk gaat stijgen, de klachten worden dan helaas erger, tot je de volgende morgen weer bent uitgerust.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100