Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie kan er mij wat vertellen over de Moerdijk brand?

Ik moet een presentatie maken over de Moerdijk brand. Waarin een mening centraal staat. Heeft iemand een mening met 3 argumenten? En gewoon wat informatie over de brand? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Informatie over de brand vind je in een hele hoop krantenartikelen/nieuwsberichten: In het Brabantse Moerdijk woedt sinds woensdagmiddag kwart voor drie een zeer grote brand in chemicaliënbedrijf Chemie Pack aan de Vlasweg. Vanwege de rookontwikkeling is voor Zuid-Holland Zuid de hoogste alarmfase afgekondigd. De brand woedt woensdagavond rond half acht nog voort. Volgens een politiewoordvoerder is het vuur beheersbaar, maar onder controle is de brand nog niet. De vlammen slaan nog steeds uit de bedrijfspanden. Honderdvijftig brandweerlieden bestrijden de vuurzee. Inmiddels is het gaan regenen. Er hebben zich meerdere explosies voorgedaan op het terrein. Het gaat om ontplofte opslagtanks. Het pand van Chemie Pack en het aangrenzende bedrijfspand van Wärtsilä, waarnaar de brand was overgeslagen, moeten volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Volgens hem sloeg het vuur over doordat brandende vloeistof naar het bedrijf stroomde. Etc. etc. Maak er zelf in jouw woorden een informatief verhaal van. In de onderstaande link staat nog veel meer. :)

Lees er zelf het een en ander over na. B.v. gewoon op nu.nl In het oog springende zaken zijn uiteraard -de oorzaak -gevolgen voor de volksgezondheid -om welke stoffen gaat het. (als je scheikunde op school hebt kan je eens bekijken welke reacties deze stoffen met water geven) -de voorlichting -reacties van omwonenden. Veel succes

Bronnen:
www.nu.nl

De gegevens van de chemicalien die verbrand zijn zijn niet echt nuttig. De chemische verbindingen reageren onder invloed van zuurstof en hitte namelijk tot andere verbindingen en het is niet na te gaan hoeveel zuurstof en warmte is gevormd bij de brand.

Informatie over die brand kun je overal vinden, dus doe zelf je best. Wat de mening betreft: denk aan dingen als: - de bedrijfsbrandweer was wel/niet goed toegerust - de regio reageerde op tijd/te laat - de informatievoorziening was wel/niet voldoende - dergelijke industrie mag wel/niet in de buurt van bewoning staan Enzovoorts. Zat dingen te bedenken, dus zet 'm op en succes.

mijn zoon moest de dag erna daar werken ,het hele verhaal is wat opgeblazen .er zijn geen chemische collommen ontploft ,wel vaten met olie en vrachtwagens ,het is niet zo dat alles plat lig ,al leek het wel zo op tv (vond ik ook)maar hij heeft gewoon zijn werk kunnen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100