Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe groot is de kans dat als je iemand zoent met pfeiffer je het zelf ook krijgt?

gewoon nieuwsgierig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lastige is dat je Pfeiffer eigenlijk alleen krijgt als je een lage weerstand hebt. Als je met het virus in aanraking komt en je hebt een hoge weerstand, kan het zijn dat je er helemaal niets merkt. Van alle mensen boven de dertig jaar heeft 97% een Pfeifferinfectie meegemaakt. Maar de meesten zijn er niet ziek door geworden. Als jouw weerstand laag is, is het dus niet verstandig om iemand te zoenen die de ziekte van Pfeiffer heeft. Toegevoegd na 20 minuten: Jaarlijks krijgt ongeveer 1 op de 250 jongeren tussen 15 en 24 jaar de ziekte van Pfeiffer. Dus de kans dat je het krijgt is 0,4%.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/pube...
http://ziektevanpfeiffer.nl/

Het is besmettelijk dus als je klachten hebt, even de huisarts bellen voor een bloedonderzoek.

De ziekte van Pfeiffer is erg besmettelijk, ook via zoenen. Hier in België noemen we dat de "kusjesziekte". Veel jonge mensen krijgen de ziekte, maar ze is goedaardig. Als je genezen bent, ben je levenslang immuun. Dat verklaart dat jonge mensen het vaak krijgen.

Zelf weet ik niet hoeveel kans er is, maar ik weet zeker dat het aan je verweringssysteem ligt en aan hoe ziek de persoon is.

Heel groot, het heet niet voor niets The kissing disease.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100