Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik pijn door nierbekkenontsteking verminderen? Medicijnen, ademhalingsoefeningen, iets?

Ik heb voor de tweede keer een blaasontsteking en nierbekkenontsteking. Met de blaasontsteking is redelijk te leven, maar de nierbekkenontsteking zorgt voor zo veel pijn!
Gister ben ik begonnen met antibiotica, ik heb tot nu toe drie tabletten in genomen. Paracetamol werkt niet genoeg, zijn er andere opties? Ik ben afgelopen nacht een paar keer wakker geworden door de pijn en als ik beweeg (lopen, traplopen, fietsen) wordt het erger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een nierbekkenontsteking wordt meestal door bacteriën veroorzaakt. Bacteriën komen via de plasbuis de blaas binnen. Vanuit de blaas stijgen ze verder op, via een of beide urineleiders, tot in het nierbekken. Daar dringen de bacteriën door tot in het nierweefsel en veroorzaken een ontsteking. Op kiesBeter.nl staat een patiëntenbrief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) over nierbekkenontsteking. Hierin staat dat u als pijnstiller paracetamol kunt gebruiken, zo nodig twee tabletten om de vijf uur (maximaal vier keer per etmaal). Als dat niet helpt kunt u volgens de informatie in de patiëntenbrief andere pijnstillers proberen. Kijk voor meer informatie en adviezen op kiesBeter.nl: http://www.kiesbeter.nl/ziekte-en-gezondheid/artikelen/ziekte-of-klacht/nierbekkenontsteking/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100