Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijgt mijn opa geen sonde voeding en vocht infuus?

Mijn opa is 75 jaar en is terminaal. Hij ligt nu ruim een week in een speciaal bed in de woonkamer omdat hij nog amper kan functioneren.
Hij vertoont alle symptomen van iemand die aan het sterfen is. Donkere urine, droge lippen, moeilijke kunnen slikken, pijn in het lichaam, spier spasme, koud, rillen, amper kunnen praten en brabbelen, weinig contact, etc.
Deze symptomen komen erg overheen met iemand die is uitgedroogd en sterft van de honger.

De artsen zeggen dat hij geen kwaliteit van leven meer heeft. Waarom krijgt hij dan geen sonde voeding en vocht infuus? Drinken zelf gaat met een rietje maximaal 0,5 liter per dag.

Uit bed kan hij niet komen. Hij is echt op.

Waarom krijgt hij geen sonde en infuus en word hij aan zijn lot overgelaten? Waarom iemand eigenlijk laten dood gaan aan de gevolgen van amper eten en drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

hij vertoont niet alleen de verschijnselen van sterven, hij is echt aan het sterven. En ja het is hard om iemand te verliezen waar je van houdt, maar het is nog erger om hem lang te zien lijden. en dat gebeurt als hij een infuus krijgt. Zijn leven wordt verlengd, maar is dat ook een leven waar hij blij van zou worden? Praat er eens over met je ouders, die zullen vast wel meer weten dan ze je (willen) vertellen. Die hadden hun(schoon)vader vast ook nog heel lang bij zich willen houden, maar soms kan dat niet, en moet je een weg kiezen die niet fijn is. sterkte de komende dagen Toegevoegd na 9 minuten: Misschien heeft je opa ooit zelf aangegeven dat hij geen infuus meer wilde als hij terminaal zou worden Toegevoegd na 15 minuten: je opa wordt echt niet aan zijn lot overgelaten, al lijkt dat voor jou wel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100