Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hallo ik ben john hoorde vandaag dat ik suikerziekte heb

wil graag weten of er meer opties zijn dan pillen slikken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, er zijn zeker meer opties. Als het je geadviseerd wordt, begin dan met die tabletten omdat een te hoge bloedsuiker slecht voor je gezondheid is. Maar ga vervolgens zelf hard aan de slag om je leefgewoontes eens in kaart te brengen. Over een aantal aanbevelingen, zoals voldoende bewegen en gewichtsbeheersing is iedereen het wel eens. Ik hanteer echter het standpunt dat insulineresistentie de oorzaak van diabetes is en niet overgewicht. Overgewicht is het gevolg van diezelfde insulineresistentie, een verminderde gevoeligheid van de cellen voor insuline. Echter, overgewicht, teveel lichaamsvet, houdt de diabetes wel in stand. Niet iedereen met diabetes type 2 heeft overgewicht maar als je inderdaad moet afvallen, kies dan voor een voedingsmethode die je, al dan niet met wat makkelijke aanpassingen, de rest van je leven kunt volhouden. Beperking van koolhydraten blijkt ook voor diabetici een succesvolle methode te zijn maar begin in ieder geval eerst met geraffineerde koolhydraten uit je leven te bannen, want die zijn ook een belangrijke, zo niet de belangrijkste oorzaak van je insulineresistentie. Als je een behoudende huisarts en dito diëtiste hebt kun je wat weerstand ondervinden als je je eigen weg wilt gaan. De officiële lezing is namelijk dat gewichtscontrole het middel is om diabetes type 2 te bestrijden. Ik vind dat een vergaande onderschatting van een chronische rotziekte waar veel meer aan te doen is. Dat die filosofie in de praktijk niet werkt zie je om je heen. het aantal mensen met overgewicht en diabetes groeit met de dag. Ga dus zelf hard aan de slag door je te informeren, diabetesforums af te struinen en methodes te ontdekken die voor jou werken.

Ik heb zelf ook suikerziekte type2 wat wel helpt is afvallen mijn medicatie is naar beneden afgesteld maar eenmaal suikerziekte altijd suikerziekte

Er zijn 2 kampen. De ene zegt, je moet gewoon veel minder suiker eten (dus alle koolhydraten, dus ook weinig fruit, zeker geen sapjes, geen granen meer zoals brood en de aardappels laten staan), de ander zegt dat het er niets mee te maken heeft. Ik ben van het eerste.. genoeg onderzoek die het bewijzen. Voor diabetici is er nog geen medicijn, maar je kan dan wel symptoomvrij leven. Zonder pillen te hoeven slikken.

Ga eens op internet kijken. Pillen slikken, voeding aanpassen, insuline spuiten, afvallen. Vele mogelijkheden. Kijk eens op de site van de diabetesfonds, zie link.

De pillen die je nu slikt, gewoon innemen. Allert zijn op vervelende gevolgen van Diabetes; Dofe voeten. Slaap aanvallen ed. Je gaat de komende maanden door de medische mangel; oa oogarts. Feitelijk vallen de pillen wel mee. Afvallen, ander eetgedrag is zwaarder. Zorg dat je niet aan de insuline-spuit hoeft. Zorg voor goede begeleiding, bijv bij academisch ziekenhuis.

Geen academische behandeling !!! Je huisarts kan het prima aan! Verder: winst met leefstijl adviezen Kunnen de behoefte aan med verminderen of zelf doen verdwijnen. Genezen van diabetes type 2 is in sommige gevallen mogelijk. Van type 1 is nog niet mogelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100