Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe groot is het risico op straling van japan in deze regio?

Omdat er nu radioactief water wordt geloosd in zee en zeewater de hele wereldcrond stroomt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn al verhoogde waardes gemeten. De waardes die in de lucht waren zijn met een hooggevoelig apparaat gemeten. Het stralingsniveau is veel te laag om schadelijk te zijn.

Inmiddels is in ons land als een iets verhoogd stralingsniveau meetbaar in de lucht. Zelfde zal plaatsvinden in het water. Het water stroom inderdaad net als de lucht de hele wereld over. Echter onderweg verdunt een en ander zich wel.

Het is geen kwestie van kans het is een kwestie van wanneer en hoeveel straling er komt. Er wordt al een verhoogte straling gemeten in luchtdeeltjes en in het zeewater zal dat op een gegeven moment ook te meten zijn. Hopelijk zal het een dusdanige dosis zijn dat het geen kwaad kan.

Maak je niet druk. Het radioactieve materiaal wordt enorm verdunt door de enorme hoeveelheden water die er in onze oceanen zit. Wij gaan hier echt niets van merken.

De stralingen zijn zo verdund dat het niet 100% schadelijk meer voor ons is. Maar ik zelf ga er toch van uit dat die stralingen toch een klein gedeelte schadelijk kunnen zijn. Het blijft gevaarlijke stralingen

Zie informatie in de onderstaande links. De meeste straling waaraan wij worden blootgesteld komt uit ons eigen huis/werkplek. Kosmische straling, straling uit de grond (in bergen vele malen hoger, soms heel hoog) is er altijd geweest, zal er altijd zijn. Dat valt in het niet bij een beetje extra straling (nauwelijks meetbaar) van de kernramp. De verdunning is zo groot. Ter plekke is het natuurlijk wel een probleem.

Bronnen:
http://telerad.fgov.be/
http://www.fanc.fgov.be/page/homepage-fede...
http://www.nrg.eu/public/radon/radon.html
http://www.rivm.nl/milieuportaal/dossier/m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100