Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn de TOP 5 gezondheidsproblemen van studenten tussen 18 en 25 jaar

Dit is een zoekopdracht voor school maar ik heb geen idee hoe ik aan deze informatie moet komen, als iemand het heeft kunnen vinden graag ook uitleg hoe dit is gevonden.

Toegevoegd na 12 minuten:
§het is de bedoeling dat ik dit zou kunnen onderzoeken door het gebruik van databases die beschikbaar zijn op internet, en niet zoals hieronder vermeldt door het houden van een enquete of een verwachting.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een beetje googelt op pubers en gezondheidsklachten zijn de belangrijkste en meest voorkomende hits : - vermoeidheid - eetstoornissen - bijverschijnselen van alcoholgebruik - stress - hormonale puberteitsverschijnselen als menstruatie en acne Telefoon- en computergebruik blijken tot nogal wat van die klachten te leiden, met name de vermoeidheid en de stress. Ik heb geen duidelijk overzicht kunnen vinden, maar dit is de belangrijkste oogst van een beetje googelen en rondeuzen op relevante sites.

Bijvoorbeeld kan je eens googlen op soa's, problemen door drank en drugsmisbruik op korte en lange termijn. Doofheid door te veel naar harde muziek te luisteren.

Bronnen:
Eigen ervaring

nr. 3 Chlamidia

Misschien moet je het zoeken in hun stijl van leven. De meeste studenten slapen te weinig en feesten te veel (ik heb zelf 2 studerende zonen). Als je dat in je achterhoofd hebt, dan weet je wat daar uit voort kan komen, nl. hoofdpijn, misselijkheid + braken, oververmoeidheid, vaak last van grieperigheid doordat ze een lage weerstand hebben vanwege een ongezonde levensstijl, rugpijn (van het vele zitten).

moeheid, hoofdpijn en overbelaste pezen (‘rsi’) komen heel veel voor onder studenten

De indeling van de top weet ik niet maar ik heb verschillende ziektes gevonden waar je via google misschien verder mee komt. RSI, http://www.rsi-vereniging.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=30 Alcohol Depressie Soa Drugs http://www.studentenplein.nl/voorlichting/drugs.html

alchohol en drugs soa stress oververmoeidheid depressie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100