Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het zo, dat je (tijdens een blaasontsteking) als je plast, en je voelt geen pijn, dat er dan ook niks in het bloed zit?

Ik bedoel dus;
Je hebt een blaasontsteking en elke keer plassen doet pijn, maar, heel soms zit er een keer tussen dat plassen NIET pijnlijk is. Is er in DIE urine dan ook niks te vinden of wel?

Toegevoegd na 2 uur:
Mijn vraag is fout..het moet zijn: dat er dan ook niks uit het onderzoek komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat is niet zo. Er zijn mensen die vrijwel geen klachten hebben van een blaasontsteking, maar dan is de ontsteking toch te ontdekken in de urine. Dus soms pijn en soms niet, wil niet zeggen dat er niets gevonden zal worden in je urine. Een blaasontsteking kan worden vastgesteld door de urine (beste ochtendurine) te onderzoeken. Ochtendurine is het beste, omdat deze het meest geconcentreerd is. Als er afwijkingen zijn in de urine, zijn die het beste te vinden in de ochtendurine.

Bronnen:
http://www.huisartsenchristinastraat.nl/PR...

Die urine is dan vast sterk verdunt, en het kan zijn dat daar minder in te vinden is, maar het is er zeker wel. Je kunt het beste ochtendurine inleveren. Dan weet je zeker of het wel of geen blaasonsteking is.

Nee, dat hoeft niet. Er zijn mensen die helemaal geen pijn hebben met plassen maar toch een blaasontsteking hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100