Is het gezond om 3 a 4 keer per week die citroen/honing strepsils te eten?

(Op momenten dat je geen keelpijn hebt?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet gezond, en ook een beetje onzinnig. Je zult er vast niet aan dood gaan, maar je kunt beter lekkere citroen/honing snoepjes kopen. Die zijn daar voor bedoeld, en niet strepsils. Onnodig medicijnen innemen is nooit goed. Ieder medicijn heeft bijwerkingen, en die (mogelijke) bijwerkingen accepteer je alleen maar als de voordelen groter zijn. N.l. om van je keelpijn af te komen. Op de verpakking staat duidelijk: "Strepsils dienen niet langdurig te worden gebruikt" en dat zetten ze er niet voor niets op. Daar komt nog bij, dat als je dit langdurig doet, je lichaam er aan gewend raakt, en zodra je die dingen echt een keer nodig hebt, ze niet (goed) meer werken.

Het is in ieder geval niet schadelijk. In keelpastilles zitten stoffen die verzachtend zijn voor je keel, en die zijn op ieder moment goed voor je.

Het zijn gewoon snoepjes zonder medische werking, dus als je ze lekker vindt, eet ze gerust. Tegen keelpijn helpen ze niet, dus daar hoef je niet op te wachten ;-)

Dat is niet gezond en niet ongezond. Een strepsil is een bolletje suiker met een smaakje en verder niets.

Nee dat is niet per defenitie gezond. (Het is ook niet enorm ongezond hoor). Er zit suiker in, wat slecht kan zijn voor je gebit en je gewicht. Wat vitamine inname betreft doet het geen drol voor je lijf. Je kunt beter af en toe een sinaasappel eten.

Het antwoord daarop is heel simpel: Nee Strepsils dienen niet langdurig te worden gebruikt. Dit valt te lezen op de website van Strepsils.

3 a 4 keer per week één Strepsil, da's echt te verwaarlozen hoor, zo weinig. Gewoon eten als jij er baat bij hebt en je vindt het lekker. Maar onder 'gezond' versta ik andere dingen. Als je 3 a 4 keer in de week een heel doosje weg eet dan is het een ander verhaal natuurlijk. (Dat bleek niet helemaal uit je vraag). MAARRR als je zo vaak keelpijn hebt en daarom die snoepjes eet, zou ik wel naar de oorzaak op zoek gaan! Want dat is níet gezond. Toegevoegd na 42 seconden: Oh sorry, ik zie nu staan 'als je GEEN' keelpijn hebt, dus skip de laatste alinea maar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100