Waarom word je wit als je doodgaat?

Mem word wit als men doodgaat...waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je doodgaat stopt je hart met pompen en zal al je bloed naar het laagste punt stromen. Sterf je op je rug liggend, zal het bloed uit je gezicht dus als eerste wegtrekken omdat dat dan het hoogste punt is.

Men wordt niet altijd wit als men dood gaat. Wel wordt men een stuk witter van huid als men dood is. Dan wordt je lijkbleek, of doodsbleek. Het bloed is dan weggetrokken weg uit je huid. Dat gebeurt ook wel bij mensen die heel erg ziek zijn. Maar niet iedereen, bij wie dat gebeurt gaat dood.

Je huid is normaal wit / doorzichtig, kijk maar eens als er een stukje tel loshangt of bij een korstje. Als er geen bloed meer stroomt gaat dat maar onderste punt. Dat heten lijkvlekken en worden bij forensisch onderzoek gebruikt. Maar aan ee bovenkant is er dus geen bloed en zie je alleen de kleur van je huid . Als je dus dood op je buik valt word je gezicht juist vol kleur.

Inderdaad het bloed zakt eigenlijk weg naar het laagste gedeelte, maar eigenlijk kan dat niet want er blijft een gesloten systeem. Maar er bestaat tegenwoordig thanatopraxie, dat is een lichte balseming en geeft meteen de overledene iets meer kleur Toegevoegd na 12 uur: Ik had wel meer uitleg kunnen en willen geven en verwees naar een uitvaartvoorlichtingsite, maar de redactie heeft beslist om dat te verwijderen. Helaas!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100