Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe zorg je dat je afvalt ondanks dat je medicijnen slikt waar je van aankomt?

Ik heb de ziekte van Addison. Hiermee ben ik geboren. Door de ziekte slik ik mijn hele leven medicijnen. (hormonen) Van deze medicijnen kom ik aan. Hoe zorg ik dat ik alsnog afval ondanks die medicijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag aan je huisarts om een doorverwijzing naar een dietist die bekend is met jouw ziekte. Die kan je helpen met een goed en gezond voedingspatroon.

Voor gewichtstoename door medicijnen gelden eigenlijk de normale adviezen voor gewichtstoename: • Eet gezond en matig. Let op zout: door Addison kun je extra trek in zout hebben. • Drink voldoende (1,5 – 2 liter). • Blijf bewegen. Zorg dat je minimaal aan de 30 minuten per dag matig intensief bewegen komt. Bij voorkeur aangevuld met 2 keer per week sporten. Het is natuurlijk wel frustrerend dat je naast Addison zo ook nog last krijgt van de medicijnen. Sterkte!

Toegevoegd op 14 december 2019 11:15: bron
Bronnen:
https://www.powerslim.nl/nieuws/medicatie-...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Addison
https://www.hss.edu/conditions_steroid-sid...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100