als het rondom je neus schraal is van het vele snuiten, wat verzacht dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaseline of uierzalf. Je kunt ook blistex uit een tubetje gebruiken, maar dat prikt een beetje.

Hiervoor kun je goed babyzalf gebruiken zoals bijv. Natusan.

Als het al schraal is, is vaseline een goeie zalf. Of cetomacrogol, daar zit ook vaseline in (10, 20 of 40%). Je kan ook zakdoejes met balsem gebruiken, dat vertraagd het schraal worden iets. Verder gebruik ik bij mijn zoontje ook wel babydoekjes van Huggies, daar krijgt hij geen schrale neus bij in tegenstelling tot papieren zakdoekjes. Als je huid al schraal is, dan kunnen babydoekjes wel een beetje prikken (maar huggies het minste).

Kamillosan zalf. Heerlijk naar kamille ruikende zalf die je gewoon bij de apotheker kan kopen . Ook geschikt voor winterhanden / kloven.

Ik gebruik altijd een beetje uierzalf.

Heb het op dit moment. Als ik me neus snuit doe ik het met een balsemdoekje (gewone papieren zakdoekjes met lichte balsem gewoon verkrijgbaar bij de drogist). Ik heb een potje vaseline en daarmee smeer ik de randjes van me neus in. Als je 's avonds naar je bed gaat kan je er een dikkere laag opsmeren zodat het lekker intrekt.

Sudocrème of zinkzalf helpt bij mij goed. Dit wel alleen op doen als niemand je ziet, b.v. wanneer je gaat slapen ha, ha!

Ik gebruik Calendulan creme van VSM voor kleine schaafwondjes, schrale huid, droge lippen enz. Werkt heel goed! Bij iedere drogist te koop. http://www.purelijfkracht.nl/calendulan_creme

regelmatig met je labello-stick erlangs (of welk merk lippenbalsem je ook gebruikt) Het geneest razendsnel, en als je er vanaf het begin van je verkoudheid bij bent, krijg je niet eens een ruwe, vellerige, rode neus...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100