Hoe word je hard?

Met hard bedoel ik het vermogen om meer tegen pijn te kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Incasseringsvermogen heet dat, een goede training is om op een vechtsport als karate of kickboksen te gaan.

volgens mij is dit vooral een mentale kwestie maw het zit tussen je oren zie bijv de link die gaat over fietsen, daar zeggen ze dat je "bereid moet zijn om pijn te lijden".

Bronnen:
http://home.kpn.nl/voordeel.001/cyclocross...

van hardlopen wordt je lichaam heel erg hard, maar ook van lichte oefeningen die heel snel gaan, zoals touwtje springen. vergeet niet dat voeding ook extreem belangrijk is, voornamelijk eiwitten!

Als je pijn hebt worden er signalen verstuurd naar je hersenen dat er iets gebeurt met je lichaam wat niet in orde is, zoals een harde klap of een snee, je hersenen sturen hierop een signaal terug zodat er stoffen vrijkomen die ervoor zorgen dat je pijn krijgt. De pijn is een vorm van bescherming omdat je hierdoor spieren aanspant, je vitale delen probeert te beschermen. Door een dergelijke situatie met enige regelmaat te herhalen zal uiteindelijk de productie van de stoffen verminderen waardoor je beter tegen pijn kunt. (zie bron)

Dat is niet iets wat je zomaar kan veranderen. Je maakt dingen mee, verwerkt het en leert er van en daar word je hard van. Tuurlijk, zelfverdediging of vechtsport helpt je om je zekerder en minder 'zwak' te voelen maar ik denk niet het zo maar weg gaat. Pijn is een signaal van je lichaam en dat signaal is er niet voor niets.

bedoel je fysieke of emotionele pijn? Fysiek kun je je lichaam trainen om meer op te kunnen vangen. Dat kan ook doordat je jezelf beter oefent in gevechtstechnieken. maar een onverwachte klap doet ook op een getraind lichaam pijn en valt moeilijk op te vangen. Wat emotionele pijn betreft, hoop ik niet dat je naar ongevoeligheid streeft, met het niet meer hoeven aan te voelen van zaken en anderen doe je jezelf en de mensen rondom je tekort. Levert niets op.

Placebo's slikken die 'de pijn verminderen'. Maar dan moet je dus niet weten dat het een placebo is.. Is onderzoek naar gedaan en is echt aangetoond dat dit zo werkt. Mensen kregen een paar stroomschokken, van zwak naar steeds sterker. De eerste groep kreeg een placebo die de pijn zou verzachten, de tweede groep kreeg geen placebo, de derde groep kreeg een placebo die zogenaamd de pijn intenser zou laten beleven. De mensen uit de eerste groep reageerden inderdaad minder fel dan de tweede groep en konden alle stroomschokken verdragen. De derde groep konden de laatste stroomschokken bijna niet verdragen van de pijn en schreeuwden het uit. Het zit dus vaak tussen je oren maar ik denk wel dat je het kan trainen door veel oefenen.

Bronnen:
documentaire

trainen,en de pijn negeren.daar wordt je hard van. of het gezond is,is een andere vraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100