besnijdenis, fout van god? zie uitleg!

er zijn veel culturen waarin men vanuit religieuze overtuigingen kinderen laten besnijden. zowel jongens als meisjes. maar ze geloven ook dat god de mens heeft geschapen. als het zo belangrijk is dat kinderen besneden worden, waarom heeft god de mens dan niet anders gemaakt? ik bedoel dus niet vanwege medische redenen, maar echt vanuit het geloof.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het weleens gevraagd aan iemand uit zo'n cultuur, en die wist zeker dat het besnijden een bewijs is van je trouw aan en opoffering voor god (met wat voor naam dan ook). Dus de mens is zo gemaakt omdàt ie dan niet perfect is (want alleen god kan perfect zijn). Vergelijk het maar met de eeuwige discussie: als god de mens schiep naar zijn evenbeeld, hoe konden die mensen dan fouten maken waardoor ze het paradijs uit moesten? Die mogelijkheid had god dan of kunnen uitschakelen, of bewust ingeprogrammeerd. Dan beginnen mensen ineens over de vrije wil. Het blijft toch een kwestie van geloof...

het hele verhaal GOD is een uitvinding van de mens om andere mensen te overheersen en te manupuleren. En daar past besnijdenis prima in.

Nou kijk, de beisnijding dat is de hele belangrijk ritueel in de geloven. Dan met de joodse geloof dat dan doen ze de briet mie la dat dan de hele feest is met hoera we hakken met de mes in de jongen ze piemol en dan in de moslim dan is de tahara (ja sorry maar dat heet zo dus dan niet dat de speelcontrole zegt dat het fout is ja!) net zowat en dus misschien dan dat als het zo dat god wil dat het moet, dat eerst dan moet er maar god zijn natuurlijk maar dat is de andersec verhaal, maar dat die god dan denkt van ja mensen, het is al een zooi daar beneden en sorry daarvoor maar dan heb je hier maar een feestje dat om de goed te maken ofzo.

Het hele idee van jongens besnijden is door hygienische redenen ontstaan; er kon nogal wat vuiligheid achter dat stukje vlees blijven hangen, en bv voor onstekingen zorgen waardoor het stukje vlees volledig niet meer over de eikel heen kon. Ellende, nogal extra in een grote woestijn. De bijbel was in den beginnen vooral ontstaan om het veilig en rein overleven in een moeilijk bewoonbaar gebied te ondersteunen. Dit doormiddel van een mooi metafoor (God) om het met wat meer kracht nagevolgd te krijgen. Hoe men daarna op vrouwen besnijdenis is gekomen kan ik (gelukkig) zelf niet bedenken, maar het is ongetwijfeld een volledig messed up gedachten pad geweest. Zonder meer in relatie met de dominantie van mannen over vrouwen en het alleenrecht van mannen om genot te voelen of zo. Hoe dan ook, het is zonder meer barbaars. Net als vele rituelen en gedachten uit die tijd die nu nog met lof worden herhaald of herinnerd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100