heeft masturberen schadelijke effecten bij een man

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Fatihih; Behalve een vermoeide hand en pols zou ik geen negatieve effecten weten, tenzij je het aanwezige verslavingsrisico meetelt.

Nee. Tenzij het een ziekelijke frequentie betreft, dan zal het lichaam verschijnselen vertonen zoals bij welke verslaving dan ook. ( beheerst het de gedachten en eigenlijk alles in het leven: eventuele gevolgen voor de hartslag, bloeddruk, fitheid/ energie , concentratie enzovoort) Ook als er sprake van een partner is, die ' het' niet apprecieert en het misschien zelfs als een soort overspel beschouwt, kan zorgen voor schadelijke effecten (ruzie / zwijgstront/ wraak enzovoort)

Nee, tenzij je het midden op straat of in een winkelcentrum doet. De kans bestaat dat omstanders je wat "schadelijke effecten" toebrengen.

Nee dat is niet schadelijk. Schijnt zelfs, lees goed, schijnt zelfs een goede remedie tegen prostaataandoeningen te zijn. Let alleen op dat je hem niet uit de kom trekt.

Eerder een positief effect: masturbatie zou ervoor zorgen dat oude zaadcellen geloosd worden. Zodat voor een eventuele bevruchting meer nieuwe cellen met betere overlevingskans beschikbaar zijn.

dacht het niet je bent dan toch een spier aan het trainen en je kunt geen soa daarvan krygen

Geen enkel gevolg. Want het moet er toch uit of je nu mastrubeert of dat het lichaam de zaadcellen zelf ververst, want dat gebeurt regelmatig alleen merk je het niet of nauwelijks, dus kan je er misschien beter maar een beetje plezier van hebben. Daar naast schijnt het ook ontspannend te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100