Hoe weet ik of mijn digitale thermometer nog goed werkt?

Hallo allemaal,

Sinds vanmorgen heb ik wat buikklachten, pijn bij het plassen en voel ik me niet zo fit. Nu wil ik morgen mijn urine laten sticken bij de huisarts en wilde ik vooraf graag mijn temp meten. Digitaal en rectaal kwam er 38,6 uit. Ik voel me naast wat pijntjes hier en daar niet ziek, wel heel moe maar ik heb ook veel gewerkt (in de zorg, dus mogelijk kun je je voorstellen hoe druk het nu is). De thermometer kniperde wat en leek een zwakkere batterij te hebben.

Nu heb ik die van mijn ouders geleend (uiteraard met hygienisch beschermingshoesje), net uit de verpakking en deze geeft 38.0 aan.

Welke waarde moet ik nu geloven? Zeker omdat mijn eigen thermometer ‘raar’ knippert. Aantal weken geleden deed deze het nog prima. Meermaals routinecontroles gedaan ivm corona, gaf steeds een normale waarde aan.

Is het normaal dat als de batterij leeg gaat, of mogelijk vochtletsel (thermometer heeft op de badkamer gelegen maar is zover ik weet niet in aanraking gekomen met water) dat hij een vele hogere waarde aangeeft?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De thermometer zal niet een hogere waarde aangeven als de batterij aan zijn einde is. Een vochtige badkamer heeft ook geen invloed op een digitale thermometer. Kleine verschillen tussen digitale thermometers zijn normaal. Het grootste verschil zit tussen de rectale en eventuele orale meting terwijl ook infraroodmeting (oor thermometer en huidthermometer eg onbetrouwbaar zijn. Geef de huisarts aan, dat je rectaal 38,6 hebt gemeten. Hij/zij zal tocht zelf nog even controleren met een oor thermometer. Je eigen thermometer zal ondanks het knipperen toch zijn juiste waarde geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100