Hechtingen verwijderen ging fout, wat zijn de risico?

Beste mensen,

Een ruime twee weken geleden ben ik geopereerd en heb ik oplosbare hechtingen gekregen in mijn buik. Twee van de vier hechtingen waren onderhuids geplaatst, de overige twee die bovenhuids waren dichtgeknoopt bleven erg gauw haken achter mijn broek wat erg veel zeer deed. Hierom ook dat ik besloot zelf de hechtingen te verwijderen wat relatief simpel is. Helaas kon ik het niet heel goed zien toen ik het draadje doorsneed. Nu is de verkeerde kant onder de huid geschoten waardoor het knoopje onder de huid zit. Dit is echter te groot om aan de andere kant er uit getrokken te worden, omdat het knoopje groter is dan het gaatje van het draad.

Nu is mijn vraag: aangezien het oplosbare hechtingen zijn, kan dit kwaad? Zal het alsnog vanzelf oplossen, hoe groot is de kans op een ontsteking?


Met vriendelijke groet

Weet jij het antwoord?

/2500

Oplosbare hechtingen heb je in allerlei soorten. Vooral de stevigheid verschilt. In de kaak is minder stevigheid nodig dan in een knie. Oplosbare hechtingen worden natuurlijk inwendig altijd gebruikt, omdat je deze niet kunt verwijderen. Uitwendig worden ze vooral gebruikt, omdat het een mooiere genezing geeft. Verder hoef je geen vervelende (bijvoorbeeld nietjes) te verwijderen. De twee knoopjes die jij had, zullen ook oplosbaar zijn geweest. Maar omdat deze aan de buitenlucht worden blootgesteld willen ze nogal wel eens niet oplossen. Na twee weken zullen ze waarschijnlijk niet meer nodig zijn, een functie hebben. Ofwel kunnen ze verwijderd worden. Heb je geen afspraak gekregen om dit te laten doen? Is tegen jou gezegd dat ze vanzelf oplossen? Het verwijderen verliep iets anders. Dit zal in principe geen kwaad kunnen als de wond goed genezen is. Indien je niet meteen naar een dokter wilt gaan, zou je het plekje uit voorzorg twee keer per dag kunnen ontsmetten. Kijk het, indien er niks vreemds te zien is, een paar dagen aan. Het knoopje kan oplossen onder de huid, omdat er geen lucht meer bij komt (bedenk wel dat het knoopje niet meer steriel was!). Of de huid werkt het knoopje naar buiten. Houd inderdaad de plek in de gaten. Gebeurt dit (naar buiten werken), ontsmet een pincet en haal het knoopje eruit. Ik weet niet of je een partner hebt die dit kan doen? Maak je in ieder geval niet te druk. Na twee weken is de wond genezen. Inwendige hechtingen lossen soms ook niet op en groeien door de buik naar buiten. Dat heb ik zelf ook eens gehad. Jaren na een buikoperatie groeide opeens een stukje hechting naar buiten. Geen grap. Schijnt vaker te gebeuren. Hechtingen die aan de lucht komen en wel of niet verwijderd moeten worden, kunnen ook wel eens ingroeien of naar binnen schieten. Houd deze in de gaten. Wordt het gebied rood, ga dan naar de huisarts. Je hebt dan een klein, lokale ontsteking. Deze kan hooguit een niet mooi klein littekentje achter laten. O ja, voor een volgende keer: Indien je een broek aantrekt: Leg er een gaasje tussen om irritatie te voorkomen.

Toegevoegd op 25 november 2019 09:22: bron
Bronnen:
http://www.oplosbarehechtingen.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100