Wat doen aan blauwe plekken na muggenbeten?

Ik word erg snel gestoken door muggen, met als resultaat dat ik (ondanks muggenspray) helemaal vol sta. Nadat de bult en roodheid wat is verdwenen, blijft er altijd een kleine blauwe plek over. Iemand een idee wat ik hieraan kan doen? De plekken blijven soms namelijk maanden staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Blauwe plekken verdwijnen altijd vanzelf. Het zijn (vaak kleine) restanten van bloeduitstortinkjes. Je krijgt ze wel wat eerder als je b.v. gebruik moet maken van antistollingsmiddelen (z.g. bloedverdunners) én als je wat ouder bent (de huid wordt dan wat dunner en de bloedvaatjes komen wat dichter onder het oppervlak. Omdat mijn vrouw allergisch is voor muggenbulten hebben wij vier insectenlampen in huis. Eén bij de voordeur, één bij de achterdeur, één in de keuken en één op de verdieping. Ze werken perfect en we hebben géén muggen in huis en nauwelijks vliegen. Echt ook de moeite waard onderstaande link even te lezen. Met name ook als je eventueel contact wilt opnemen met de huisarts.

Toegevoegd op 05 augustus 2019 14:55: tekst
Bronnen:
https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/...

Blauwe plek meteen behandelen kan met een ijskompres - eerst een theedoek op de plek! (nooit direct ijs op de huid aanbrengen). Ook kan je kiezen voor bv Arnica. (Deze kruidachtige plant wordt toegepast bij bloeduitstortingen ten gevolge van vallen, zwikken en stoten.) Om voortaan geen last meer van muggen te hebben, tips: .citroen halve met kruidnagels .lavendel olie .knoflook eten (meer/veel) .citroenplant of -olie .ui halve rauwe naast je bed .pepermuntolie .Dampo of tijgerbalsem --- Glas witte wijn op het aanrecht - volgende ochtend alle muggen erin. Je kunt misschien beter een hor kopen, is het probleem in een keer opgelost. Succes Marie!

Toegevoegd op 05 augustus 2019 15:14: bron
Bronnen:
https://omaweetraad.nl/diversen/muggen
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aando...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100