Ik ben 1.70 en weeg 70 kilo is dit normaal?

Ik ben 16 jaar en mijn arts zegt dat ik 5 kilo overgewicht heb is dit erg? En moet ik afvallen? Of het gewoon laten gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor niets om je druk over te maken. Misschien dat hij bedoelde dat je wat meer spiermassa moet kweken of iets meer vet . Maar je lengte gewichts verhouding is niets mis mee, maar meer afvallen is niet verstandig.

dat is best normaal hoor, je hoeft niet aftevallen

Er zijn verschillende manieren om de Body Mass Index (BMI) te berekenen. De uitkomst is een voorlopige indicatie en een schatting van het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht Wereldgezondheidsorganisatie hanteert steeds geavanceerder methodes. Voor de berekening bij kinderen wordt zelfs rekening gehouden met de geboortemaand. Bij de bepaling van het gewicht is het belangrijk of het om een jongen of een meisje gaat en waar het lichaamsvet zit. De omvang van de taille spreekt een woordje mee in de beoordeling van de arts als het om overgewicht gaat. Om welke lichaamsbouw gaat het en is er sprake van een grote spiermassa. De arts kent jouw voorgeschiedenis, het land van geboorte van je ouders, je leefwijze en nog veel meer wat belangrijk is voor het bepalen van onder- of overgewicht. Voor een bepaalde lichaamsbouw en eetgewoontes kunnen andere grenswaarden gelden voor de grens tussen een gezond gewicht en overgewicht. Allemaal relevante zaken waar de arts die de persoon kent rekening mee zal houden. Neem de opmerking van de huisarts serieus, leg deze waarschuwing niet zomaar naast je neer, maar overleg met de huisarts of met een diëtist(e). Toegevoegd na 8 minuten: Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van de WHtR (Tailleomtrek-Lengte-Ratio) methode, maar de uitkomst blijft een schatting.

BMI zegt niet alles (buikomvang is bijvoorbeeld minstens zo belangrijk), maar met 24 zit je net tegen de grens van normaal (bmi 20-25) en overgewicht (25-30). Op zich geen alarmerende situatie dus, maar het kan ook geen kwaad het in de gaten te houden.

Op deze website http://gemiddeldgezien.nl/gemiddelde-gewicht-vrouw staat dit: Lengte vrouw - gemiddeld gewicht vrouw (...) 1.68 = 52 - 67 kilo 1.70 = 53 - 68 kilo 1.73 = 55 - 71 kilo Gemiddeld gezien is een gewicht van 70 kilo bij een lengte van 1.70 dus iets meer dan gemiddeld.

je kan bmi berekenen met de formule Gewicht: Lengte in het kwadraat Dus 70:1.70*1.70=24........ Dus ongever 24 bij 22 en hoger heb je overgewicht maar je bent mooi zo als je bent als het Meer dan 10 kilo te zwaar is zal ik wel over na denken maar nu nog niet je bent nog in de groe als je ouder dan 21 ben kan je erover na denken om af tevallen maar zo als ik al zij niemand belhalven jij maakt zich druk als je een paar kilotjes te zwaar bent!!!! :) Toegevoegd na 4 minuten: Ik zal het met je ouders en art bespreken het kan wel gevaar lijk zijn om je arts te negeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100